Mini-garnalencocktail met selderijmayo
Kan je niet kiezen wat je maakt deze kerst? Ga dan voor een grande entree en maak gewoon een heleboel favorieten. Zoals deze garnalencocktail.
Aan de slag
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de helft van de vrucht uit, snijd de andere helft in 8 parten. Doe de selderij, 1 el limoensap (per 8 stuks) en de mayonaise in de hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng het tomatensap met de mierikswortel en worcestershiresaus. Bewaar de selderijmayo en het tomatensapmengsel gekoeld tot gebruik.
Neem lichtgroene, mooie stengels bleekselderij met blad aan de uiteinden uit het midden van de struik. Snijd een stuk van de onderkanten van de stengels zodat elke stengel 10 cm lang is. Schil de stengels in de lengte met een dunschiller (om de stugge draden te verwijderen).
Meng de cajunkruiden, zeezoutvlokken en het limoenrasp en schep de garnalen erdoor.
Verdeel achtereenvolgens de bleekselderijstengels, het tomatensapmengsel en de garnalen over de amuseglaasjes. Schep per glas 1 tl selderijmayo op de garnalen. Garneer met een partje limoen.
Mini-garnalencocktail met selderijmayo
Kan je niet kiezen wat je maakt deze kerst? Ga dan voor een grande entree en maak gewoon een heleboel favorieten. Zoals deze garnalencocktail.
voorgerecht
null porties
95 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de helft van de vrucht uit, snijd de andere helft in 8 parten. Doe de selderij, 1 el limoensap (per 8 stuks) en de mayonaise in de hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng het tomatensap met de mierikswortel en worcestershiresaus. Bewaar de selderijmayo en het tomatensapmengsel gekoeld tot gebruik.
Neem lichtgroene, mooie stengels bleekselderij met blad aan de uiteinden uit het midden van de struik. Snijd een stuk van de onderkanten van de stengels zodat elke stengel 10 cm lang is. Schil de stengels in de lengte met een dunschiller (om de stugge draden te verwijderen).
Meng de cajunkruiden, zeezoutvlokken en het limoenrasp en schep de garnalen erdoor.
Verdeel achtereenvolgens de bleekselderijstengels, het tomatensapmengsel en de garnalen over de amuseglaasjes. Schep per glas 1 tl selderijmayo op de garnalen. Garneer met een partje limoen.
bereidingstip:
serveertip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 limoen
10 g selderij
4 el mayonaise
120 ml tomatensap
¼ tl mierikswortel
¼ tl worcestershiresauce
8 stengels bleekselderij
1 el cajunkruiden
½ tl zeezoutvlokken
200 g koelverse tapas garnalen cocktail
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker
amuseglaasjes