Pasta met smeuïge gehaktballetjes en gegrilde groenten
Heerlijk, deze gehaktballetjes met een Italiaanse touch!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknol(en), halveer de knol(en) in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in dunne parten. Snijd de tomaten in parten. Verdeel de venkel en tomaat over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de helft van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Rooster ca. 20 min. in het midden van de oven.
Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil. Snijd de vrucht in partjes. Meng het gehakt met de helft van de ricotta, het zout, citroenrasp en venkelzaad. Kneed goed door. Vorm er met vochtige handen balletjes van: 5 per persoon. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 5 min. rondom bruin.
Breng ondertussen een pan met ruim water aan de kook. Voeg als het water kookt de pasta en eventueel zout toe. Kook de pasta in 10 min. beetgaar en giet af. Voeg ondertussen de pastasaus toe aan de gehaktballetjes. Laat 5 min. zachtjes sudderen. Meng de pasta met de geroosterde groenten en verdeel over diepe borden. Schep de tomatensaus met balletjes erop. Verdeel de rest van de ricotta erover en serveer met de citroenpartjes.
Venkel snijden en bereiden
Instructievideo - 01:54 min.
Pasta met smeuïge gehaktballetjes en gegrilde groenten
Heerlijk, deze gehaktballetjes met een Italiaanse touch!
hoofdgerecht
null personen
820 kcal
30 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknol(en), halveer de knol(en) in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in dunne parten. Snijd de tomaten in parten. Verdeel de venkel en tomaat over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de helft van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Rooster ca. 20 min. in het midden van de oven.
Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil. Snijd de vrucht in partjes. Meng het gehakt met de helft van de ricotta, het zout, citroenrasp en venkelzaad. Kneed goed door. Vorm er met vochtige handen balletjes van: 5 per persoon. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 5 min. rondom bruin.
Breng ondertussen een pan met ruim water aan de kook. Voeg als het water kookt de pasta en eventueel zout toe. Kook de pasta in 10 min. beetgaar en giet af. Voeg ondertussen de pastasaus toe aan de gehaktballetjes. Laat 5 min. zachtjes sudderen. Meng de pasta met de geroosterde groenten en verdeel over diepe borden. Schep de tomatensaus met balletjes erop. Verdeel de rest van de ricotta erover en serveer met de citroenpartjes.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 venkelknollen
4 tomaten
4 el traditionele olijfolie
1 citroen
400 g rundergehakt
200 g ricotta
1 tl zout
3 tl gemalen venkelzaad
300 g farfalle
450 g verse pastasaus napolitana
Dit heb je nodig
bakpapier