Rijst-linzensalade met kip, biet en bramen
Of je de kids salade kunt voorschotelen? Wél als er gegrilde kip en zoete bramen in zitten!
Aan de slag
Kook de rijst in water met eventueel zout volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter. Halveer de kipfilethaasjes in de breedte en meng in een kom met 2 el olie. Bestrooi de kiphaasjes met peper en eventueel zout en gril de kip 5 min. in de grillpan. Keer halverwege.
Snijd ondertussen de bietjes in blokjes van 1 cm en de bosuitjes in schuine ringetjes. Hak de walnoten grol.
Klop de walnootolie, rodewijnazijn en de rest van de olie tot een dressing. Meng de kip, bietjes, bosui, walnoten en sla samen met de dressing door de rijst. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de bramen erover.
Rijst-linzensalade met kip, biet en bramen
Of je de kids salade kunt voorschotelen? Wél als er gegrilde kip en zoete bramen in zitten!
hoofdgerecht
null personen
630 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst in water met eventueel zout volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter. Halveer de kipfilethaasjes in de breedte en meng in een kom met 2 el olie. Bestrooi de kiphaasjes met peper en eventueel zout en gril de kip 5 min. in de grillpan. Keer halverwege.
Snijd ondertussen de bietjes in blokjes van 1 cm en de bosuitjes in schuine ringetjes. Hak de walnoten grol.
Klop de walnootolie, rodewijnazijn en de rest van de olie tot een dressing. Meng de kip, bietjes, bosui, walnoten en sla samen met de dressing door de rijst. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de bramen erover.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
275 g zilvervliesrijst + linzen en biet
250 g kipfilethaasjes
4 el traditionele olijfolie
500 g koelverse gekookte bietjes
3 bosuien
50 g ongebrande walnoten
3 el walnootolie
2 el rodewijnazijn
75 g veldsla
150 g bramen
Dit heb je nodig
grillpan