Gegratineerde bietjes, noten en geitenkaas
Dagje zonder vlees of vis? Dit topgerecht bevat lekker veel groenten, noten én kaas.
Aan de slag
Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Maakt de bietjes schoon en snijd in plakjes. Maak de bosuitjes schoon en snijd in schuine plakjes. Hak de pecannoten grof. Rasp of snijd de geitenkaas in dunne plakken.
Pel de knoflook en pers fijn. Verdeel de knoflook over het brood, bestrijk met druppels olie en peper. Smeer de ovenschaal in met de helft van de olie. Leg de bietjes, noten en de helft van de uitjes in de schaal. Bestrooi met peper en besprenkel met druppels azijn.
Verdeel de geitenkaas erover. Verhit 4 min. onder de grill tot de kaas is gesmolten. Leg het brood op de bakplaat en verhit 3 min. onder de grill. Maak een dressing van de rest van de olie, azijn, peper en eventueel zout. Meng de salade met de rest van de bosuitjes en dressing. Serveer de gegratineerde bietjes met warm brood en salade.
Gegratineerde bietjes, noten en geitenkaas
Dagje zonder vlees of vis? Dit topgerecht bevat lekker veel groenten, noten én kaas.
hoofdgerecht
null personen
774 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Maakt de bietjes schoon en snijd in plakjes. Maak de bosuitjes schoon en snijd in schuine plakjes. Hak de pecannoten grof. Rasp of snijd de geitenkaas in dunne plakken.
Pel de knoflook en pers fijn. Verdeel de knoflook over het brood, bestrijk met druppels olie en peper. Smeer de ovenschaal in met de helft van de olie. Leg de bietjes, noten en de helft van de uitjes in de schaal. Bestrooi met peper en besprenkel met druppels azijn.
Verdeel de geitenkaas erover. Verhit 4 min. onder de grill tot de kaas is gesmolten. Leg het brood op de bakplaat en verhit 3 min. onder de grill. Maak een dressing van de rest van de olie, azijn, peper en eventueel zout. Meng de salade met de rest van de bosuitjes en dressing. Serveer de gegratineerde bietjes met warm brood en salade.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g koelverse gekookte bietjes
3 g bosuien
80 g ongebrande pecannoten
250 Hollandse geitenkaas met lente-ui
1 teen knoflook
6 el traditionele olijfolie
1 afbakciabatta con noci
6 el balsamicoazijn
80 g rucola slamelange