Groentebolognese met Parmezaanse kaas
Basic Italiaanse bolognese, boordevol verse groenten en met maar 520 kcal.
Aan de slag
Breng een ruime pan water aan de kook. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Was de bleekselderij en de prei. Snijd de bleekselderij in boogjes en de prei in ringen. Schrap de winterpeen, halveer in de lengte en snijd in plakjes.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de knoflook, bleekselderij, peen en oregano 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Halveer ondertussen de tomaten.
Voeg als het water kookt, de spaghetti toe en kook in 11 min. beetgaar.
Voeg de prei en tomaten toe aan de hapjespan en bak nog 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Voeg de pastasaus toe aan de gebakken groenten en verwarm 5 min. Giet de pasta af en vang een kopje kookvocht op. Doe de pasta en rucola bij de saus, voeg 2 el kookvocht toe en schep om. Verdeel over diepe borden en bestrooi met de kaas.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Groentebolognese met Parmezaanse kaas
Basic Italiaanse bolognese, boordevol verse groenten en met maar 520 kcal.
hoofdgerecht
null personen
520 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Breng een ruime pan water aan de kook. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Was de bleekselderij en de prei. Snijd de bleekselderij in boogjes en de prei in ringen. Schrap de winterpeen, halveer in de lengte en snijd in plakjes.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de knoflook, bleekselderij, peen en oregano 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Halveer ondertussen de tomaten.
Voeg als het water kookt, de spaghetti toe en kook in 11 min. beetgaar.
Voeg de prei en tomaten toe aan de hapjespan en bak nog 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Voeg de pastasaus toe aan de gebakken groenten en verwarm 5 min. Giet de pasta af en vang een kopje kookvocht op. Doe de pasta en rucola bij de saus, voeg 2 el kookvocht toe en schep om. Verdeel over diepe borden en bestrooi met de kaas.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 tenen knoflook
½ stuk struik bleekselderij
1 prei
2 winterpenen
2 el traditionele olijfolie
2 tl gedroogde oregano
250 g cherrytomaten
300 g volkorenspaghetti
390 g pastasaus basis kappertjes en oregano
75 g rucola
75 g Italiaanse-kaaspoeder