Lasagne met geitenkaas, ricotta & courgette
Met het knapperige van de groenten en het romige van twee soorten kaas.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de soepgroente 5 min. op middelhoog vuur.
Rasp de courgettes grof. Doe in een zeef. Druk met de achterkant van een lepel het vocht eruit. Rasp de geitenkaas. Meng de courgette met de ricotta, de helft van de geitenkaas, peper en eventueel zout.
Schenk ⅓ van de pastasaus over de bodem van de ovenschaal en bestrooi met de helft van de soepgroente. Bedek met ¼ van de lasagnebladen en verdeel de helft van het courgettemengsel erover. Dek af met ⅓ van de rest van de lasagnebladen. Schenk de helft van de resterende saus en de rest van de soepgroenten erover.
Dek af met de helft van de rest van de lasagnebladen. Verdeel de rest van het courgettemengsel erover. Eindig met de rest van de lasagnebladen en schenk de rest van de saus erover. Verdeel de tomaten en de rest van de geitenkaas erover. Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar.
Lasagne met geitenkaas, ricotta & courgette
Met het knapperige van de groenten en het romige van twee soorten kaas.
hoofdgerecht
null personen
535 kcal
15 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de soepgroente 5 min. op middelhoog vuur.
Rasp de courgettes grof. Doe in een zeef. Druk met de achterkant van een lepel het vocht eruit. Rasp de geitenkaas. Meng de courgette met de ricotta, de helft van de geitenkaas, peper en eventueel zout.
Schenk ⅓ van de pastasaus over de bodem van de ovenschaal en bestrooi met de helft van de soepgroente. Bedek met ¼ van de lasagnebladen en verdeel de helft van het courgettemengsel erover. Dek af met ⅓ van de rest van de lasagnebladen. Schenk de helft van de resterende saus en de rest van de soepgroenten erover.
Dek af met de helft van de rest van de lasagnebladen. Verdeel de rest van het courgettemengsel erover. Eindig met de rest van de lasagnebladen en schenk de rest van de saus erover. Verdeel de tomaten en de rest van de geitenkaas erover. Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 el traditionele olijfolie
250 g tuinkruiden soepgroente
2 courgettes
100 g belegen geitenkaas
250 g ricotta
390 g pastasaus basis kappertjes en oregano
250 g verse lasagnebladen
250 g cherrytomaten
Dit heb je nodig
grote ovenschaal (20 x 30 cm)