Gegrilde speklapjes met gepofte aardappel
De smaak van een zomerse avond: lekkers van de grill.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Was de aardappelen, halveer (met schil) in de lengte en verpak ze per stuk in aluminiumfolie. Pof de aardappelen in ca. 30 min gaar.
Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook en kook de maiskolven 10 min. Giet af, laat goed uitlekken en halveer de kolven.
Meng ⅓ van de olie met de picadillo, peper en eventueel zout en bestrijk de speklapjes met de marinade. Verhit de grillpan en gril de speklapjes 15 min. op middelhoog vuur. Keer regelmatig. Neem uit de pan en houd warm op een bord onder aluminiumfolie.
Pel ondertussen de uien, halveer en snijd in halve ringen. Doe in een kom, giet er kokend water over en laat staan tot gebruik. Was de tomaten en snijd in blokjes.
Verhit de grillpan opnieuw en gril de maiskolven in 6 min. rondom goudbruin.
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Laat de ui uitlekken en meng met de tomaten, ⅓ van de peterselie, de azijn en de rest van de olie door elkaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de rest van de peterselie met de yoghurt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Neem de aardappelen uit de oven, verwijder voorzichtig de folie en verdeel ze over de borden. Schep de peterselieyoghurt over de aardappelen en verdeel de speklapjes, mais en tomatensalade over de borden.
Aardappel poffen
Instructievideo - 01:01 min.
Gegrilde speklapjes met gepofte aardappel
De smaak van een zomerse avond: lekkers van de grill.
hoofdgerecht
null personen
810 kcal
35 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Was de aardappelen, halveer (met schil) in de lengte en verpak ze per stuk in aluminiumfolie. Pof de aardappelen in ca. 30 min gaar.
Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook en kook de maiskolven 10 min. Giet af, laat goed uitlekken en halveer de kolven.
Meng ⅓ van de olie met de picadillo, peper en eventueel zout en bestrijk de speklapjes met de marinade. Verhit de grillpan en gril de speklapjes 15 min. op middelhoog vuur. Keer regelmatig. Neem uit de pan en houd warm op een bord onder aluminiumfolie.
Pel ondertussen de uien, halveer en snijd in halve ringen. Doe in een kom, giet er kokend water over en laat staan tot gebruik. Was de tomaten en snijd in blokjes.
Verhit de grillpan opnieuw en gril de maiskolven in 6 min. rondom goudbruin.
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Laat de ui uitlekken en meng met de tomaten, ⅓ van de peterselie, de azijn en de rest van de olie door elkaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de rest van de peterselie met de yoghurt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Neem de aardappelen uit de oven, verwijder voorzichtig de folie en verdeel ze over de borden. Schep de peterselieyoghurt over de aardappelen en verdeel de speklapjes, mais en tomatensalade over de borden.
algemeen:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 grote pofaardappelen
2 maiskolven
1½ el traditionele olijfolie
1 tl picadillo
700 g speklapjes à la minute
2 rode uien
5 trostomaten
15 g verse peterselie
½ el azijn
150 g extra milde yoghurt