Krokante cajun-speklapjes met mais-avocadosalsa
bewaar
bewaar

Krokante cajun-speklapjes met mais-avocadosalsa

Speklapjes zijn echte klassiekers op de barbecue. Maak ze eens anders met picadillo en een lekkere salsa.

25 min. bereiden / 20 min. wachten

licht pittig

9 ingrediënten

Aan de slag

Steek de barbecue aan. Zorg ervoor dat een zone medium heet is. Dit doe je door de kolen maar aan een kant van de barbecue te leggen. Het vet kan bij een te hete barbecue op het houtskool terechtkomen en vlammen veroorzaken die het vlees kunnen verbranden. Leg de speklapjes dan op het koelere gedeelte.

Bestrooi de speklapjes rondom met de picadillo en eventueel zout. Laat in 20 min. op kamertemperatuur komen. Maak ondertussen de salsa. Snijd hiervoor de avocado in blokjes van een ½ cm. Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd de peterselie fijn. Snipper de sjalot zo fijn mogelijk. Rasp de groene schil van de limoen en pers 1 helft uit. Laat de mais uitlekken. Meng de avocado, tomaat, peterselie, sjalot, mais, limoenrasp, 1 el limoensap (per 4 personen) en de tabasco door elkaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Gril de speklapjes in ca. 15 min. goudbruin en krokant. Keer regelmatig. Serveer de speklapjes met de salsa.

Krokante cajun-speklapjes met mais-avocadosalsa

Instructievideo - 00:34 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Krokante cajun-speklapjes met mais-avocadosalsa

Speklapjes zijn echte klassiekers op de barbecue. Maak ze eens anders met picadillo en een lekkere salsa.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig