Pita's met steak tartaar, sla en paprikasalsa
bewaar
bewaar

Pita's met steak tartaar, sla en paprikasalsa

Gegrilde steak tartaar op een broodje met een fris-pittige salsa. Lekkere combi!

30 min. bereiden

licht pittig

10 ingrediënten

Aan de slag

Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes van ½ x ½ cm (brunoise). Snipper de ui en snijd de peterselie fijn. Verwijder de steelaanzet van de jalapeñopeper en snijd de peper in flinterdunne ringetjes. Rasp de groene schil van de limoen, halveer de vrucht en pers de helft uit. Meng de paprika, ui, peterselie, jalapeñopeper, het limoenrasp en -sap, peper en eventueel zout in een kom tot een salsa.

Bestrooi de tartaar met het selderiezout en peper. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril het vlees 12 min. Keer halverwege. Bereid ondertussen de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking en meng de sla met de sladressing. Snijd de tartaar in plakjes. Snijd de broodjes open en vul elk broodje met wat sla, de tartaar en 2 el salsa. Serveer direct met de rest van de sla en salsa er apart bij.

combinatietipLekker met verkruimelde feta en gegrilde maiskolven, het recept is dan niet meer lactosevrij.
variatietipIn plaats van steak tartaar kun je ook rundertartaar gebruiken.

Brunoise snijden

Instructievideo - 00:38 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pita's met steak tartaar, sla en paprikasalsa

Gegrilde steak tartaar op een broodje met een fris-pittige salsa. Lekkere combi!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig