Pita's met steak tartaar, sla en paprikasalsa
Gegrilde steak tartaar op een broodje met een fris-pittige salsa. Lekkere combi!
Aan de slag
Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes van ½ x ½ cm (brunoise). Snipper de ui en snijd de peterselie fijn. Verwijder de steelaanzet van de jalapeñopeper en snijd de peper in flinterdunne ringetjes. Rasp de groene schil van de limoen, halveer de vrucht en pers de helft uit. Meng de paprika, ui, peterselie, jalapeñopeper, het limoenrasp en -sap, peper en eventueel zout in een kom tot een salsa.
Bestrooi de tartaar met het selderiezout en peper. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril het vlees 12 min. Keer halverwege. Bereid ondertussen de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking en meng de sla met de sladressing. Snijd de tartaar in plakjes. Snijd de broodjes open en vul elk broodje met wat sla, de tartaar en 2 el salsa. Serveer direct met de rest van de sla en salsa er apart bij.
Brunoise snijden
Instructievideo - 00:38 min.
Pita's met steak tartaar, sla en paprikasalsa
Gegrilde steak tartaar op een broodje met een fris-pittige salsa. Lekkere combi!
hoofdgerecht
null personen
375 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes van ½ x ½ cm (brunoise). Snipper de ui en snijd de peterselie fijn. Verwijder de steelaanzet van de jalapeñopeper en snijd de peper in flinterdunne ringetjes. Rasp de groene schil van de limoen, halveer de vrucht en pers de helft uit. Meng de paprika, ui, peterselie, jalapeñopeper, het limoenrasp en -sap, peper en eventueel zout in een kom tot een salsa.
Bestrooi de tartaar met het selderiezout en peper. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril het vlees 12 min. Keer halverwege. Bereid ondertussen de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking en meng de sla met de sladressing. Snijd de tartaar in plakjes. Snijd de broodjes open en vul elk broodje met wat sla, de tartaar en 2 el salsa. Serveer direct met de rest van de sla en salsa er apart bij.
combinatietip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 groene paprika
1 kleine rode ui
10 g verse peterselie
1 jalapeñopeper
1 limoen
4 steaks tartaar
2 tl selderiezout
4 grote pitabroodjes
300 g gemengde sla
4 el sladressing naturel
Dit heb je nodig
rasp
grillpan