Indiase bengali met kabeljauwfilet
Een traditioneel Bengaals gerecht met vis en rijst, met een romige woksaus met kokos.
20 min. bereiden
8 ingrediënten
Aan de slag
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en kook 5 min. in water met zout. Giet af en laat goed uitlekken. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne repen. Verhit 2 el olie in een wok en bak de paprika en sperziebonen 5 min. Voeg de laatste minuut de tuinerwten toe.
Snijd ondertussen de vis in blokjes van 2x2 cm. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de vis samen met de Indiase woksaus 5 min. tot de vis gaar is.Snijd de korianderblaadjes grof. Verdeel de rijst, groente en vis over de borden. Bestrooi met de koriander.
Indiase bengali met kabeljauwfilet
Een traditioneel Bengaals gerecht met vis en rijst, met een romige woksaus met kokos.
hoofdgerecht
null personen
20 min. bereiden
Aan de slag
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en kook 5 min. in water met zout. Giet af en laat goed uitlekken. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne repen. Verhit 2 el olie in een wok en bak de paprika en sperziebonen 5 min. Voeg de laatste minuut de tuinerwten toe.
Snijd ondertussen de vis in blokjes van 2x2 cm. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de vis samen met de Indiase woksaus 5 min. tot de vis gaar is.Snijd de korianderblaadjes grof. Verdeel de rijst, groente en vis over de borden. Bestrooi met de koriander.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g basmatirijst
400 g verse sperziebonen
1 rode puntpaprika
3 el arachideolie
300 g diepvries tuinerwten
400 g diepvries kabeljauwfilets
280 ml Patak's Indian wok Bengali coconut
15 g verse koriander