Kruidenolie
bewaar
bewaar

Kruidenolie

Maak een extra batch van deze heerlijke olie, je kunt 'm 2 weken bewaren!

15 min. bereiden

2 ingrediënten

Aan de slag

Verwijder de harde steeltjes en blancheer de kruiden 8 sec. in kokend water en koel ze meteen in ijswater. Droog goed met een theedoek.

Doe de kruiden en olie in de blender en pureer 20 sec. Of doe ze in een hoge beker en pureer met de staafmixer.

variatietipHoud je van pittig? Pureer dan een ½ rode peper met de kruiden en olie mee.
variatietipVoeg voor een frisse touch wat geraspte citroenschil aan de olie toe.
bereidingstipVoor een nog intensere olie kun je het proces in de blender een paar keer herhalen, waarbij je de olie tussendoor steeds koelt in de koelkast of vriezer. Door de wrijving in de blender wordt de olie verwarmd, waardoor meer smaken vrijkomen.
bewaartipJe kunt de olie afgedekt in de koelkast 2 weken bewaren.

Blancheren

Instructievideo - 01:00 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kruidenolie

Maak een extra batch van deze heerlijke olie, je kunt 'm 2 weken bewaren!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig