Courgette-abrikozencake met kokosroom
Hoera: cake als ontbijt! Dat mag best, zeker als je ‘m maakt van groente en gedroogd fruit.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Zet het blikje kokosmelk in de koelkast tot gebruik.
Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Snijd de courgette in grove stukken en doe in de keukenmachine. Snijd het vanillestokje open en schraap met een mespunt het merg eruit. Voeg met het amandelmeel, boekweitmeel, de ahornsiroop, olie en het zout toe aan de courgette. Meng tot een samenhangend geheel. Doe het courgettemengsel in een kom, voeg de baking soda toe en pers 1 el citroensap erboven totdat de poeder gaat bruisen. Schep het citroenrasp door het mengsel en schep om. Laat 5 min. staan.
Snijd ondertussen 10 abrikozen in kleine stukjes en schep door het beslag. Snijd de rest van de abrikozen zo fijn mogelijk. Vet de bakvorm in met de olie en schep het beslag erin. Bak de cake in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat in ca. 1 uur helemaal afkoelen.
Neem vlak voor het serveren de kokosmelk uit de koelkast en maak het blikje open. Prik in de hard geworden kokoscrème en giet het vocht onderin het blikje af. Schep de kokoscrème in een kom en klop kort luchtig.
Verdeel de kokos dun over de afgekoelde cake en verdeel de fijngesneden abrikozen erover.
Citrus snijden
Instructievideo - 01:15 min.
Vanillestokjes verwerken
Instructievideo - 00:48 min.
Courgette-abrikozencake met kokosroom
Hoera: cake als ontbijt! Dat mag best, zeker als je ‘m maakt van groente en gedroogd fruit.
null personen
235 kcal
20 min. bereiden
60 min. wachten
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Zet het blikje kokosmelk in de koelkast tot gebruik.
Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Snijd de courgette in grove stukken en doe in de keukenmachine. Snijd het vanillestokje open en schraap met een mespunt het merg eruit. Voeg met het amandelmeel, boekweitmeel, de ahornsiroop, olie en het zout toe aan de courgette. Meng tot een samenhangend geheel. Doe het courgettemengsel in een kom, voeg de baking soda toe en pers 1 el citroensap erboven totdat de poeder gaat bruisen. Schep het citroenrasp door het mengsel en schep om. Laat 5 min. staan.
Snijd ondertussen 10 abrikozen in kleine stukjes en schep door het beslag. Snijd de rest van de abrikozen zo fijn mogelijk. Vet de bakvorm in met de olie en schep het beslag erin. Bak de cake in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat in ca. 1 uur helemaal afkoelen.
Neem vlak voor het serveren de kokosmelk uit de koelkast en maak het blikje open. Prik in de hard geworden kokoscrème en giet het vocht onderin het blikje af. Schep de kokoscrème in een kom en klop kort luchtig.
Verdeel de kokos dun over de afgekoelde cake en verdeel de fijngesneden abrikozen erover.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g kokosmelk
1 citroen
1 courgette
1 vanillestokje
100 g AH Vrij van gluten amandelmeel
150 g AH Vrij van gluten boekweitmeel
4 el ahornsiroop
3 el traditionele olijfolie
½ tl zout
1 tl baking soda
12 gedroogde abrikozen
Dit heb je nodig
keukenmachine
brownievorm (28 x 18 cm)