Courgette-abrikozencake met kokosroom
bewaar
bewaar

Courgette-abrikozencake met kokosroom

Hoera: cake als ontbijt! Dat mag best, zeker als je ‘m maakt van groente en gedroogd fruit.

20 min. bereiden / 30 min. oventijd / 1 uur wachten

11 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 °C. Zet het blikje kokosmelk in de koelkast tot gebruik.

Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Snijd de courgette in grove stukken en doe in de keukenmachine. Snijd het vanillestokje open en schraap met een mespunt het merg eruit. Voeg met het amandelmeel, boekweitmeel, de ahornsiroop, olie en het zout toe aan de courgette. Meng tot een samenhangend geheel. Doe het courgettemengsel in een kom, voeg de baking soda toe en pers 1 el citroensap erboven totdat de poeder gaat bruisen. Schep het citroenrasp door het mengsel en schep om. Laat 5 min. staan.

Snijd ondertussen 10 abrikozen in kleine stukjes en schep door het beslag. Snijd de rest van de abrikozen zo fijn mogelijk. Vet de bakvorm in met de olie en schep het beslag erin. Bak de cake in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat in ca. 1 uur helemaal afkoelen.

Neem vlak voor het serveren de kokosmelk uit de koelkast en maak het blikje open. Prik in de hard geworden kokoscrème en giet het vocht onderin het blikje af. Schep de kokoscrème in een kom en klop kort luchtig.

Verdeel de kokos dun over de afgekoelde cake en verdeel de fijngesneden abrikozen erover.

Citrus snijden

Instructievideo - 01:15 min.

Vanillestokjes verwerken

Instructievideo - 00:48 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Courgette-abrikozencake met kokosroom

Hoera: cake als ontbijt! Dat mag best, zeker als je ‘m maakt van groente en gedroogd fruit.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig