Monique van Loons geroosterde eendenborst op 'Vietnamese' salade
De lichtzoete eendenborst past perfect bij zo'n Aziatische salade.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 170 °C. Snijd de vetkant van de eendenborstfilets kruislings in zodat een ruitpatroon ontstaat. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de filets op de vetkant 7 min. op middelhoog vuur. Draai om en bak nog 1 min. Leg met de vetkant naar boven in de ovenschaal en besprenkel met de honing. Rooster ca. 5 min. in de oven. Neem uit de oven en laat 5 min. op een bord onder aluminiumfolie rusten.
Schil en rasp ondertussen de gember, pers de limoen uit en snijd de knoflook fijn. Verwijder de steelaanzet van de rode peper, halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Doe de gember, het limoensap, de knoflook, rode peper, olie, vissaus en suiker in het jam- of weckpotje. Sluit af en schud flink tot een dressing.
Snijd de blaadjes munt fijn en meng met de witte kool, peen julienne en dressing. Verdeel de salade over een platte schaal en bestrooi met de pinda’s.
Snijd de eend in plakjes en leg op de salade.
Gember gebruiken
Instructievideo - 01:26 min.
Monique van Loons geroosterde eendenborst op 'Vietnamese' salade
De lichtzoete eendenborst past perfect bij zo'n Aziatische salade.
hoofdgerecht
null personen
740 kcal
15 min. bereiden
5 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 170 °C. Snijd de vetkant van de eendenborstfilets kruislings in zodat een ruitpatroon ontstaat. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de filets op de vetkant 7 min. op middelhoog vuur. Draai om en bak nog 1 min. Leg met de vetkant naar boven in de ovenschaal en besprenkel met de honing. Rooster ca. 5 min. in de oven. Neem uit de oven en laat 5 min. op een bord onder aluminiumfolie rusten.
Schil en rasp ondertussen de gember, pers de limoen uit en snijd de knoflook fijn. Verwijder de steelaanzet van de rode peper, halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Doe de gember, het limoensap, de knoflook, rode peper, olie, vissaus en suiker in het jam- of weckpotje. Sluit af en schud flink tot een dressing.
Snijd de blaadjes munt fijn en meng met de witte kool, peen julienne en dressing. Verdeel de salade over een platte schaal en bestrooi met de pinda’s.
Snijd de eend in plakjes en leg op de salade.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 eendenborstfilets
4 el vloeibare honing
4 cm verse gember
1 limoen
2 tenen knoflook
2 rode pepers
2 el extra vierge olijfolie
2 el vissaus
60 g kristalsuiker
30 g verse munt
600 g gesneden witte kool
300 g peen julienne
50 g gezouten pinda's
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm)
jam- of weckpotje met deksel