Bart van Olphens zalmcarpaccio
Met een heerlijk romige avocadocrème en kappertjes is deze zalm carpaccio onweerstaanbaar lekker.
Aan de slag
Snijd de zalm in zo dun mogelijke plakken. Leg de plakken vis één voor één op een vel plasticfolie. Vouw het overhangende deel van het folie over de plak vis, zodat de vis compleet bedekt is. Sla zacht met de onderkant van een kleine steelpan op de plasticfolie, zodat de plakken dunner en groter worden. Verdeel de plakken vis over de borden.
Snijd de avocado’s doormidden en verwijder de pit. Lepel het vruchtvlees eruit. Pureer de avocado’s en crème fraîche met het sap en rasp van een ½ citroen in een keukenmachine, staafmixer of blender. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel wat avocadocrème, kappertjes, rucola en dille over de plakken zalm. Geef de rest van de avocadocrème erbij. Druppel wat olijfolie en citroensap over de carpaccio. Bestrooi de carpaccio met citroenrasp, zout en peper naar smaak. Serveer met toast.
Bart van Olphen - zalmcarpaccio
Instructievideo - 04:25 min.
Bart van Olphens zalmcarpaccio
Met een heerlijk romige avocadocrème en kappertjes is deze zalm carpaccio onweerstaanbaar lekker.
voorgerecht
null personen
395 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de zalm in zo dun mogelijke plakken. Leg de plakken vis één voor één op een vel plasticfolie. Vouw het overhangende deel van het folie over de plak vis, zodat de vis compleet bedekt is. Sla zacht met de onderkant van een kleine steelpan op de plasticfolie, zodat de plakken dunner en groter worden. Verdeel de plakken vis over de borden.
Snijd de avocado’s doormidden en verwijder de pit. Lepel het vruchtvlees eruit. Pureer de avocado’s en crème fraîche met het sap en rasp van een ½ citroen in een keukenmachine, staafmixer of blender. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel wat avocadocrème, kappertjes, rucola en dille over de plakken zalm. Geef de rest van de avocadocrème erbij. Druppel wat olijfolie en citroensap over de carpaccio. Bestrooi de carpaccio met citroenrasp, zout en peper naar smaak. Serveer met toast.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g verse zalmfilets
2 avocado's
2 el crème fraîche
1 citroen
1 el kappertjes
25 g rucola
4 takjes verse dille
1 el traditionele olijfolie
1 pak toast
Dit heb je nodig
keukenmachine