Bart van Olphens kabeljauw ceviche
Het geheim van een goede ceviche: de citrusmarinade.
Aan de slag
Rasp de schil van 1/2 limoen en houdt dit apart. Pers alle limoenen uit en giet het sap in een kom. Voeg de knoflook, gember en de helft van de rode peper toe.
Snijd de kabeljauw met een scherp koksmes in de lengte doormidden en vervolgens in plakken van 1 centimeter dik. Verdeel de plakken kabeljauw over de borden. Schenk het limoensap over de kabeljauw en laat 10-12 min. staan.
Meng ondertussen de maïs met de granaatappelpitten en de koriander.
Snijd de rode ui in dunne ringen en leg ze 5 minuten in water met ijsblokjes.
Verdeel de maïs, granaatappelpitten, de koriander en de ui over de ceviche. Bestrooi met limoenrasp en de rest van de rode peper.
Bart van Olphen - kabeljauw ceviche
Instructievideo - 05:27 min.
Bart van Olphens kabeljauw ceviche
Het geheim van een goede ceviche: de citrusmarinade.
voorgerecht
null personen
90 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Rasp de schil van 1/2 limoen en houdt dit apart. Pers alle limoenen uit en giet het sap in een kom. Voeg de knoflook, gember en de helft van de rode peper toe.
Snijd de kabeljauw met een scherp koksmes in de lengte doormidden en vervolgens in plakken van 1 centimeter dik. Verdeel de plakken kabeljauw over de borden. Schenk het limoensap over de kabeljauw en laat 10-12 min. staan.
Meng ondertussen de maïs met de granaatappelpitten en de koriander.
Snijd de rode ui in dunne ringen en leg ze 5 minuten in water met ijsblokjes.
Verdeel de maïs, granaatappelpitten, de koriander en de ui over de ceviche. Bestrooi met limoenrasp en de rest van de rode peper.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
5 limoenen
½ teen knoflook
½ el verse gember
1 rode peper
300 g verse kabeljauwfilets
1 el mais in blik
1 el verse granaatappelpitjes
8 takjes verse koriander
1 kleine rode ui