Ceviche
Voor dit ceviche gebruik je geen warmte, maar ‘gaar’ je kraakverse, dungesneden vis in een zure marinade met onder andere citroen- of limoensap.
Aan de slag
Schil en rasp de gember. Verwijder het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen en snijd in ringetjes. Pers de limoenen en sinaasappel uit. Klop de gember, de helft van de rode peper, het limoensap, sinaasappelsap en zout tot een dressing.
Snijd de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkelknol, halveer de knol in de lengte en snijd in flinterdunne plakken. Verdeel de venkel over een diep bord. Snijd de kabeljauw in plakjes van een ½ cm en verdeel over een ander diep bord.
Snijd de ui in flinterdunne ringen en doe in een kommetje. Meng 3 el dressing door de ui. Verdeel de rest van de dressing over de venkel en kabeljauw. Laat 30 min. afgedekt in de koelkast marineren.
Scheur het basilicum in stukjes. Laat de venkel, kabeljauw en ui uitlekken en verdeel over een platte schaal. Garneer met de rest van de rode peper en het basilicum. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Venkel snijden en bereiden
Instructievideo - 01:54 min.
Ceviche
Voor dit ceviche gebruik je geen warmte, maar ‘gaar’ je kraakverse, dungesneden vis in een zure marinade met onder andere citroen- of limoensap.
voorgerecht
null personen
85 kcal
25 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Schil en rasp de gember. Verwijder het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen en snijd in ringetjes. Pers de limoenen en sinaasappel uit. Klop de gember, de helft van de rode peper, het limoensap, sinaasappelsap en zout tot een dressing.
Snijd de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkelknol, halveer de knol in de lengte en snijd in flinterdunne plakken. Verdeel de venkel over een diep bord. Snijd de kabeljauw in plakjes van een ½ cm en verdeel over een ander diep bord.
Snijd de ui in flinterdunne ringen en doe in een kommetje. Meng 3 el dressing door de ui. Verdeel de rest van de dressing over de venkel en kabeljauw. Laat 30 min. afgedekt in de koelkast marineren.
Scheur het basilicum in stukjes. Laat de venkel, kabeljauw en ui uitlekken en verdeel over een platte schaal. Garneer met de rest van de rode peper en het basilicum. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
bereidingstip:
algemeen:
bereidingstip:
combinatietip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 cm verse gember
1 rode peper
3 limoenen
1 medium handsinaasappel
½ tl zeezout
1 venkelknol
250 g verse kabeljauwhaasjes
1 kleine rode ui
7½ g verse basilicum