Zalmpakketje van de BBQ
Zalm, venkel en kappertjes in een pakketje = een cadeautje van de bbq.
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Snijd de onderkant en de stelen van de venkelknollen. Snijd de stelen, inclusief het groen, fijn. Houd het groen apart. Halveer de venkelknollen en snijd in plakken van 1 cm dik. Snijd de dille fijn. Snijd de kappertjes grof.
Rasp de gele schil van de schoongeboende citroen en pers de vrucht uit. Verdeel de venkel en venkelstelen over een groot stuk dubbelgevouwen aluminiumfolie. Breng op smaak met de helft van het citroenrasp en -sap, versgemalen peper en eventueel zout. Besprenkel met ⅓ van de olijfolie.
Meng de rest van de olijfolie met de rest van het citroenrasp en -sap, de kappertjes, de helft van het venkelgroen en de dille. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
Controleer het stuk zalm op eventueel achtergebleven graatjes. Leg de zalm op de venkelparten. Besmeer met het olie-kruidenmengsel. Vouw het aluminiumfolie dicht. Leg het pakket op de barbecue en rooster 12-15 min. tot de zalm net gaar is en de venkel zacht. Open het aluminiumpakket met de zalm. Bestrooi voor het serveren met het achtergehouden venkelgroen.
Zalmpakketje van de BBQ
Zalm, venkel en kappertjes in een pakketje = een cadeautje van de bbq.
hoofdgerecht
null personen
460 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Snijd de onderkant en de stelen van de venkelknollen. Snijd de stelen, inclusief het groen, fijn. Houd het groen apart. Halveer de venkelknollen en snijd in plakken van 1 cm dik. Snijd de dille fijn. Snijd de kappertjes grof.
Rasp de gele schil van de schoongeboende citroen en pers de vrucht uit. Verdeel de venkel en venkelstelen over een groot stuk dubbelgevouwen aluminiumfolie. Breng op smaak met de helft van het citroenrasp en -sap, versgemalen peper en eventueel zout. Besprenkel met ⅓ van de olijfolie.
Meng de rest van de olijfolie met de rest van het citroenrasp en -sap, de kappertjes, de helft van het venkelgroen en de dille. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
Controleer het stuk zalm op eventueel achtergebleven graatjes. Leg de zalm op de venkelparten. Besmeer met het olie-kruidenmengsel. Vouw het aluminiumfolie dicht. Leg het pakket op de barbecue en rooster 12-15 min. tot de zalm net gaar is en de venkel zacht. Open het aluminiumpakket met de zalm. Bestrooi voor het serveren met het achtergehouden venkelgroen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 venkelknollen
15 g verse dille
2 el kappertjes in pot
1 citroen
1 el traditionele olijfolie
2 el milde olijfolie
600 g verse zalmfilet
Dit heb je nodig
barbecue
aluminiumfolie