Makreel van de BBQ
Bijzonder lekkere combinatie met de frisse venkel-kruidensalade.
Aan de slag
Steek de barbecue aan.
Snijd ondertussen de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkelknollen. Snijd elke venkel in 4 parten en vervolgens in zo dun mogelijke reepjes.
Snijd de peterselie en munt fijn. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Pers de vrucht uit.
Doe het venkelzaad in de vijzel en stamp tot grof. Voeg de peterselie en munt toe en kneus al roerend.
Meng de venkel met de kruiden, het citroensap, de citroenrasp en de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
Bestrijk de makreelfilets met de rest van de olie en bestrooi met peper en zout. Gril 4 min. op de barbecue. Keer halverwege.
Verdeel de salade over borden en leg op elk bord een makreelfilet.
Makreel van de BBQ
Bijzonder lekkere combinatie met de frisse venkel-kruidensalade.
hoofdgerecht
null porties
315 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Steek de barbecue aan.
Snijd ondertussen de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkelknollen. Snijd elke venkel in 4 parten en vervolgens in zo dun mogelijke reepjes.
Snijd de peterselie en munt fijn. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Pers de vrucht uit.
Doe het venkelzaad in de vijzel en stamp tot grof. Voeg de peterselie en munt toe en kneus al roerend.
Meng de venkel met de kruiden, het citroensap, de citroenrasp en de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
Bestrijk de makreelfilets met de rest van de olie en bestrooi met peper en zout. Gril 4 min. op de barbecue. Keer halverwege.
Verdeel de salade over borden en leg op elk bord een makreelfilet.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 venkelknollen
15 g verse platte peterselie
7½ g verse munt
1 citroen
1 tl venkelzaad
2 el olijfolie extra vierge
4 makreelfilets op huid
Dit heb je nodig
barbecue
vijzel