Zalmpakketje
bewaar
bewaar

Zalmpakketje

Chic begin van een etentje, deze 'taartjes' van zalm en krab.

20 min. bereiden

6 ingrediënten

Aan de slag

Druk de huishoudfolie goed tegen de wand van de kopjes en laat wat over de rand hangen. Bekleed kopjes met de plakjes zalm; laat ook de zalm over de rand hangen. Meng krab (houd een deel achter voor de garnering), fijngesneden dille en cocktailsaus. Breng op smaak met zout en peper.

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder pit, schep vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in blokjes. Meng blokjes avocado met het sap van citroen. Verdeel de krab-avocadosalade over de kopjes en klap de overhangende zalm terug. Vouw de overhangende folie terug en dek de pakketjes goed af. Bewaar ze tot gebruik in de koelkast.

Vouw de folie open en zet de kopjes omgekeerd op borden. Verwijder de kopjes met de huishoudfolie. Garneer de zalmpakketjes met de achtergehouden krab en takjes dille. Schenk er eventueel nog een beetje cocktailsaus omheen.

bereidingstipVoor een portie van 6, maak zelf cocktailsaus door 2 el mayonaise te mengen met 1 el ketchup en eventueel 1 el whisky.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Zalmpakketje

Chic begin van een etentje, deze 'taartjes' van zalm en krab.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig