Zalmpakketje
Chic begin van een etentje, deze 'taartjes' van zalm en krab.
Aan de slag
Druk de huishoudfolie goed tegen de wand van de kopjes en laat wat over de rand hangen. Bekleed kopjes met de plakjes zalm; laat ook de zalm over de rand hangen. Meng krab (houd een deel achter voor de garnering), fijngesneden dille en cocktailsaus. Breng op smaak met zout en peper.
Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder pit, schep vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in blokjes. Meng blokjes avocado met het sap van citroen. Verdeel de krab-avocadosalade over de kopjes en klap de overhangende zalm terug. Vouw de overhangende folie terug en dek de pakketjes goed af. Bewaar ze tot gebruik in de koelkast.
Vouw de folie open en zet de kopjes omgekeerd op borden. Verwijder de kopjes met de huishoudfolie. Garneer de zalmpakketjes met de achtergehouden krab en takjes dille. Schenk er eventueel nog een beetje cocktailsaus omheen.
Zalmpakketje
Chic begin van een etentje, deze 'taartjes' van zalm en krab.
voorgerecht
null personen
200 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Druk de huishoudfolie goed tegen de wand van de kopjes en laat wat over de rand hangen. Bekleed kopjes met de plakjes zalm; laat ook de zalm over de rand hangen. Meng krab (houd een deel achter voor de garnering), fijngesneden dille en cocktailsaus. Breng op smaak met zout en peper.
Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder pit, schep vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in blokjes. Meng blokjes avocado met het sap van citroen. Verdeel de krab-avocadosalade over de kopjes en klap de overhangende zalm terug. Vouw de overhangende folie terug en dek de pakketjes goed af. Bewaar ze tot gebruik in de koelkast.
Vouw de folie open en zet de kopjes omgekeerd op borden. Verwijder de kopjes met de huishoudfolie. Garneer de zalmpakketjes met de achtergehouden krab en takjes dille. Schenk er eventueel nog een beetje cocktailsaus omheen.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g gerookte zalmfilet
1 el verse dille
170 g krab
3 el cocktailsaus
1 eetrijpe avocado
½ citroen
Dit heb je nodig
(espresso)kopjes