Kabeljauwburger met mediterrane groenten
Dat is makkelijk, de aardappelen en vis samen de oven in.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappelen, snijd in stukjes van 2 cm en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met de tijm, besprenkel met 2/3 van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Rooster ca. 30 min. in het midden van de oven. Neem na 15 min. uit de oven, schep om en leg de burgers ernaast.
Was ondertussen de courgettes en snijd in partjes van 2 cm. Verhit de rest van de olie en bak de courgette, peper en eventueel zout 5 min. op hoog vuur. Voeg de wilde spinazie met rucola en venkel toe en bak 5 min. mee. Schep regelmatig om.
Laat de olijvenplakjes uitlekken. Neem de aardappelen en burgers uit de oven en verdeel over de borden. Schep de olijven door het spinaziemengsel, verdeel over de borden en garneer met de witte kaas.
Aardappelen schillen
Instructievideo - 01:08 min.
Kabeljauwburger met mediterrane groenten
Dat is makkelijk, de aardappelen en vis samen de oven in.
hoofdgerecht
null personen
765 kcal
35 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappelen, snijd in stukjes van 2 cm en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met de tijm, besprenkel met 2/3 van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Rooster ca. 30 min. in het midden van de oven. Neem na 15 min. uit de oven, schep om en leg de burgers ernaast.
Was ondertussen de courgettes en snijd in partjes van 2 cm. Verhit de rest van de olie en bak de courgette, peper en eventueel zout 5 min. op hoog vuur. Voeg de wilde spinazie met rucola en venkel toe en bak 5 min. mee. Schep regelmatig om.
Laat de olijvenplakjes uitlekken. Neem de aardappelen en burgers uit de oven en verdeel over de borden. Schep de olijven door het spinaziemengsel, verdeel over de borden en garneer met de witte kaas.
algemeen:
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg iets kruimige aardappelen
2 tl verse tijm
6 el (arachide)olie
4 verse kabeljauwburgers
2 courgettes
300 g wilde spinazie, rucola, venkel
240 g zwarte olijven in plakjes
100 g witte kaasblokjes
Dit heb je nodig
bakpapier