Egg white omelet met forel
Door de dooier weg te laten, wordt je omelet lekker luchtig én een stuk slanker. De forel zorgt voor een portie goede vetten.
Aan de slag
Verwijder de harde steeltjes van de waterkers. Roer de eiwitten los met het water. Verhit 2 kleine koekenpannen met in elk 1 el olie en bak op middelhoog vuur in 4 min. 2 omeletten van de eiwitten. Leg na 2 min. de deksel op de pan.
Roer ondertussen de kwark los met de mierikswortel. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de forel in stukjes. Rooster het brood en snijd de omeletten doormidden. Verdeel de kwark, omelet, forel en waterkers over de sneetjes brood. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Egg white omelet met forel
Door de dooier weg te laten, wordt je omelet lekker luchtig én een stuk slanker. De forel zorgt voor een portie goede vetten.
null personen
265 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verwijder de harde steeltjes van de waterkers. Roer de eiwitten los met het water. Verhit 2 kleine koekenpannen met in elk 1 el olie en bak op middelhoog vuur in 4 min. 2 omeletten van de eiwitten. Leg na 2 min. de deksel op de pan.
Roer ondertussen de kwark los met de mierikswortel. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de forel in stukjes. Rooster het brood en snijd de omeletten doormidden. Verdeel de kwark, omelet, forel en waterkers over de sneetjes brood. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
50 g waterkers
250 g Two Chicks eiwitten
2 el water
2 el zonnebloemolie
4 el magere kwark
2 el Kühne mierikswortel in pot
250 g gerookte forelfilet
4 sneetjes volkorenbrood