Vissaté met pittige satésaus
Wist je dat je allemansvriend saté ook heel goed met vis kunt maken? Zelfs pindasaus smaakt er lekker bij!
Aan de slag
Week de satéprikkers in water. Schil en snijd ondertussen de gember grof en snijd de sjalot in parten. Meng de gember, sjalot, komijn, koriander, kurkuma en olie in de keukenmachine tot een gladde pasta. Breng eventueel op smaak met zout.
Halveer de kabeljauwhaasjes in de lengte, dep goed droog met keukenpapier en bestrijk de repen met ⅓ van de pasta. Rijg de repen al zigzaggend aan de satéprikkers en laat afgedekt staan tot gebruik. Verhit een steelpan zonder olie of boter en fruit de rest van de currypasta 3 min. Voeg de limoenblaadjes en sambal toe en schep nog 1 min. om. Blus af met de kokosmelk en laat met de deksel op de pan 10 min. pruttelen.
Voeg de pindakaas toe, verwarm op laag vuur en blijf roeren tot alles goed vermengd is. Neem van het vuur, schep de ketjap en het water door de saus en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de kabeljauw (eventueel in delen) in 4 min. Keer halverwege. Serveer de vis met de pindasaus. Lekker!
Vissaté met pittige satésaus
Instructievideo - 02:32 min.
Vissaté met pittige satésaus
Wist je dat je allemansvriend saté ook heel goed met vis kunt maken? Zelfs pindasaus smaakt er lekker bij!
bijgerecht
null personen
475 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Week de satéprikkers in water. Schil en snijd ondertussen de gember grof en snijd de sjalot in parten. Meng de gember, sjalot, komijn, koriander, kurkuma en olie in de keukenmachine tot een gladde pasta. Breng eventueel op smaak met zout.
Halveer de kabeljauwhaasjes in de lengte, dep goed droog met keukenpapier en bestrijk de repen met ⅓ van de pasta. Rijg de repen al zigzaggend aan de satéprikkers en laat afgedekt staan tot gebruik. Verhit een steelpan zonder olie of boter en fruit de rest van de currypasta 3 min. Voeg de limoenblaadjes en sambal toe en schep nog 1 min. om. Blus af met de kokosmelk en laat met de deksel op de pan 10 min. pruttelen.
Voeg de pindakaas toe, verwarm op laag vuur en blijf roeren tot alles goed vermengd is. Neem van het vuur, schep de ketjap en het water door de saus en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de kabeljauw (eventueel in delen) in 4 min. Keer halverwege. Serveer de vis met de pindasaus. Lekker!
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 cm verse gember
2 sjalotten
1 tl gemalen komijn
1 tl Ketoembar gemalen koriander
½ tl gemalen geelwortel (kurkuma)
2 el arachideolie
500 g diepvries kabeljauwhaasjes
2 Vanka Kawat diepvries purutblaadjes
1 tl sambal oelek
200 ml kokosmelk
125 g pindakaas
1½ el ketjap manis
50 ml koud water
Dit heb je nodig
satéprikkers
blender of keukenmachine
grillpan