Ketjapmarinade
bewaar
bewaar

Ketjapmarinade

5 min. bereiden / 30 min. wachten

pittig

6 ingrediënten

Aan de slag

Pers de knoflook. Roer in een lage schaal de ketjap, knoflook, komijn, koriander, gemberpoeder door elkaar. Breng op smaak met sambal. Wentel het vlees door de marinade en laat afgedekt in de koelkast minimaal 30 min. en maximaal 2 uur marineren. Keer het vlees af en toe. Laat het vlees uitlekken en bestrijk voor het grillen met olie.

algemeenMarinade voor 500 à 600 g vlees.
variatietipDit is ook een heerlijke basis voor pindasaus. Schenk de overgebleven marinade in een pannetje, voeg enkele eetlepels water toe en kook de marinade 2 min. Breng op smaak met pindakaas, kokosmelk en sambal. Deze pittige marinade is heerlijk voor varkens-, lams- en rundvlees en eendenborst.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Ketjapmarinade

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig