Bami met bacon
Aan de slag
Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een wok en fruit de knoflook zachtjes glazig. Roer de sambal, de gemberpoeder, de koriander en de komijn erdoor en bak even tot het gaat geuren. Schep de helft van de bosui met de peen en de peultjes erdoor. Voeg 50 ml water toe en roerbak de groenten in 4-6 minuten gaar. Giet de mie af en schep hem door de groenten. Roerbak alles nog 3-4 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Bak de bacon uit in een droge koekenpan. Schep de bami in 4 kommen en verdeel de bacon en de rest van de bosuitjes erover.
Bami met bacon
hoofdgerecht
null personen
500 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een wok en fruit de knoflook zachtjes glazig. Roer de sambal, de gemberpoeder, de koriander en de komijn erdoor en bak even tot het gaat geuren. Schep de helft van de bosui met de peen en de peultjes erdoor. Voeg 50 ml water toe en roerbak de groenten in 4-6 minuten gaar. Giet de mie af en schep hem door de groenten. Roerbak alles nog 3-4 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Bak de bacon uit in een droge koekenpan. Schep de bami in 4 kommen en verdeel de bacon en de rest van de bosuitjes erover.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g mienestjes
3 eetlepels zonnebloemolie
3 tenen knoflook
2 theelepels sambal oelek
1 theelepel gemberpoeder (djahé)
2 theelepels gemalen koriander (ketoembar)
2 theelepels gemalen komijn (djinten)
1 zakje bosuitjes
10 bospeentjes
400 g peultjes
100 g bacon