Calamaris met knoflook-citroensaus
Dit heerlijke Zuid-Europese voorgerecht dat je op vakantie altijd bestelt, maak je nu gewoon zelf!
Aan de slag
Laat de pijlinktvistubes ontdooien en boen de citroenen schoon. Doe de yoghurt en mayonaise in een kommetje. Rasp de gele schil van 1 citroen erboven en pers de vrucht uit. Houd het sap apart. Snijd de knoflook fijn en meng door de yoghurt. Snijd de peterselie fijn en meng de helft door de knoflooksaus. Breng op smaak met wat citroensap.
Verhit de olie in een wok of frituurpan tot 180 °C. Dep de pijlinktvistubes droog en snijd in ringetjes van 1 cm. Schep om met 1 el citroensap. Doe samen met de maizena, bloem, peper en eventueel zout in een plastic zak. Draai de zak goed dicht. Schud de inktvisringen stevig door elkaar, zodat ze bedekt zijn met een gelijkmatig laagje bloem. Neem uit de zak, schud eventueel overtollige bloem eraf en frituur de ringen in 2 à 3 porties in 3 min. goudbruin.
Laat uitlekken op keukenpapier en leg op een schaal. Snijd de laatste citroen in parten en leg ertussen. Bestrooi met de rest van de peterselie en serveer met de knoflooksaus.
Frituren
Instructievideo - 01:34 min.
Calamaris met knoflook-citroensaus
Dit heerlijke Zuid-Europese voorgerecht dat je op vakantie altijd bestelt, maak je nu gewoon zelf!
voorgerecht
null personen
405 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Laat de pijlinktvistubes ontdooien en boen de citroenen schoon. Doe de yoghurt en mayonaise in een kommetje. Rasp de gele schil van 1 citroen erboven en pers de vrucht uit. Houd het sap apart. Snijd de knoflook fijn en meng door de yoghurt. Snijd de peterselie fijn en meng de helft door de knoflooksaus. Breng op smaak met wat citroensap.
Verhit de olie in een wok of frituurpan tot 180 °C. Dep de pijlinktvistubes droog en snijd in ringetjes van 1 cm. Schep om met 1 el citroensap. Doe samen met de maizena, bloem, peper en eventueel zout in een plastic zak. Draai de zak goed dicht. Schud de inktvisringen stevig door elkaar, zodat ze bedekt zijn met een gelijkmatig laagje bloem. Neem uit de zak, schud eventueel overtollige bloem eraf en frituur de ringen in 2 à 3 porties in 3 min. goudbruin.
Laat uitlekken op keukenpapier en leg op een schaal. Snijd de laatste citroen in parten en leg ertussen. Bestrooi met de rest van de peterselie en serveer met de knoflooksaus.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g diepvries pijlinktvistubes
2 citroenen
100 g Griekse yoghurt
50 g mayonaise
1 teen knoflook
20 g verse platte peterselie
1 l arachideolie
50 g maizena
50 g tarwebloem
Dit heb je nodig
frituurpan of ruime pan