Surf en turf met citroenmayonaise
Aan de slag
Snijd de biefstukken in 30 gelijke stukjes. Rijg 3 stukjes biefstuk en 3 garnalen om en om aan de 10 prikkers. Doe de knoflook en olie in een schaal, leg de prikkers erin en laat afgedekt 1 uur marineren.
Doe de mayonaise in een kom. Houd wat peterselie achter voor garnering, meng de rest door de mayonaise. Dek af en zet apart tot gebruik.
Verdeel de rucola over de 10 glazen. Verhit de grillpan zonder olie of boter. Bestrooi de spiesen met zout en gril ze 4 min. Keer halverwege. Leg op elk glas 1 spies, serveer met de citroenmayonaise en garneer met de achtergehouden peterselie.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Surf en turf met citroenmayonaise
null personen
195 kcal
15 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Snijd de biefstukken in 30 gelijke stukjes. Rijg 3 stukjes biefstuk en 3 garnalen om en om aan de 10 prikkers. Doe de knoflook en olie in een schaal, leg de prikkers erin en laat afgedekt 1 uur marineren.
Doe de mayonaise in een kom. Houd wat peterselie achter voor garnering, meng de rest door de mayonaise. Dek af en zet apart tot gebruik.
Verdeel de rucola over de 10 glazen. Verhit de grillpan zonder olie of boter. Bestrooi de spiesen met zout en gril ze 4 min. Keer halverwege. Leg op elk glas 1 spies, serveer met de citroenmayonaise en garneer met de achtergehouden peterselie.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 biefstukken
30 zoutwatergarnalen
2 tenen knoflook
6 el olijfolie
½ potje mayonaise
1 bakje platte peterselie
1 zakje rucola
Dit heb je nodig
grillpan, satéprikkers, whiskyglazen