Boerenkoolstamppot anders met zoete aardappel
Lekker goed voor je: met extra veel groenten en net even wat minder vlees per persoon.
Aan de slag
Schil de zoete aardappelen en snijd in stukken van 2 x 2 cm. Kook de aardappelen met de boerenkool en witte kool in water met eventueel zout in 15 min. gaar.
Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de ui en spekreepjes 6 min. op hoog vuur. Draai het vuur laag en bak nog 6 min. Schep regelmatig om.
Giet de aardappelen en kool af, maar vang een kopje van het kookvocht op. Stamp met de pureestamper de aardappelen en kool met de mosterd tot puree en breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg eventueel wat kookvocht toe om de stamppot smeuïger te maken. Schep de stamppot op 4 borden, verdeel het uienmengsel erover en serveer.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Boerenkoolstamppot anders met zoete aardappel
Lekker goed voor je: met extra veel groenten en net even wat minder vlees per persoon.
hoofdgerecht
null personen
385 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Schil de zoete aardappelen en snijd in stukken van 2 x 2 cm. Kook de aardappelen met de boerenkool en witte kool in water met eventueel zout in 15 min. gaar.
Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de ui en spekreepjes 6 min. op hoog vuur. Draai het vuur laag en bak nog 6 min. Schep regelmatig om.
Giet de aardappelen en kool af, maar vang een kopje van het kookvocht op. Stamp met de pureestamper de aardappelen en kool met de mosterd tot puree en breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg eventueel wat kookvocht toe om de stamppot smeuïger te maken. Schep de stamppot op 4 borden, verdeel het uienmengsel erover en serveer.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg zoete aardappel
300 g gesneden boerenkool
300 g gesneden witte kool
1 el milde olijfolie
3 rode uien
125 g magere spekreepjes
2 el grove Zaanse mosterd
Dit heb je nodig
pureestamper