Paprikaomelet met salade
Ideaal gerecht voor doordeweeks: lekker makkelijk, zó klaar en zonder vlees en vis, dus iedereen smult ervan.
Aan de slag
Klop de eieren en harissa los met peper en eventueel zout. Laat de paprika uitlekken. Verhit in 2 koekenpannen elk 2 el olie, verdeel de ui over de pannen en bak al roerend 4 min. Schenk het eimengsel erbij. Verdeel de paprikareepjes erover. Doe de deksel op de pan en laat de omeletten 6 min. op laag vuur garen.
Maak ondertussen de salade. Doe de kikkererwten in een vergiet. Spoel af en laat uitlekken. Snijd de blaadjes van de munt fijn. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in boogjes.
Meng de kikkererwten met de munt, komkommer, peen, feta en de rest van de olie. Halveer de omeletten en serveer met de salade.
Paprikaomelet met salade
Ideaal gerecht voor doordeweeks: lekker makkelijk, zó klaar en zonder vlees en vis, dus iedereen smult ervan.
hoofdgerecht
null personen
580 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Klop de eieren en harissa los met peper en eventueel zout. Laat de paprika uitlekken. Verhit in 2 koekenpannen elk 2 el olie, verdeel de ui over de pannen en bak al roerend 4 min. Schenk het eimengsel erbij. Verdeel de paprikareepjes erover. Doe de deksel op de pan en laat de omeletten 6 min. op laag vuur garen.
Maak ondertussen de salade. Doe de kikkererwten in een vergiet. Spoel af en laat uitlekken. Snijd de blaadjes van de munt fijn. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in boogjes.
Meng de kikkererwten met de munt, komkommer, peen, feta en de rest van de olie. Halveer de omeletten en serveer met de salade.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
6 middelgrote eieren
2 tl harissa
295 g pot geroosterde rode & gele paprika
7 el arachideolie
175 g uiensnippers
400 g kikkererwten in blik
15 g verse munt
1 komkommer
150 g peen julienne
150 g feta