Pompoen-kokostaart met pecankorst
bewaar
bewaar

Pompoen-kokostaart met pecankorst

Fluweelzacht en fris vanbinnen, lekker knapperig vanbuiten.

30 min. bereiden / 10 min. oventijd / 1 uur wachten

13 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Meng het gebroken lijnzaad met 21/2 el water en laat 5 min. staan. Doe de pecannoten, het boekweitmeel, de gedroogde pruimen, kokosolie, gemberpoeder, ahornsiroop en het zout in de kom van de keukenmachine.

Voeg het lijnzaadmengsel toe en maal in ca. 3 min. tot zich een bal vormt. Vet de taartvorm in. Verdeel het mengsel er gelijkmatig over en druk stevig aan. Prik met een vork gaatjes in het deeg en bak 10 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat afkoelen.

Kook ondertussen de pompoenstukjes in water in 10 min. gaar. Rasp de groene schil van 1 limoen en pers alle vruchten uit. Giet de pompoen af en voeg de limoenrasp en -sap en kokosmelk toe. Pureer met een staafmixer.

Meng de maïzena met 4 el water. Breng de pompoenpuree op middelhoog vuur al roerend aan de kook en voeg het maïzenamengsel toe. Laat 2 min. al roerend zachtjes koken totdat een pudding ontstaat. Neem de pan van het vuur. Giet de pompoenpudding in de taartbodem en laat buiten de koelkast afkoelen en opstijven. Dit duurt ca. 1 uur.

Pompoen-kokostaart met pecan-korst

Instructievideo - 00:52 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pompoen-kokostaart met pecankorst

Fluweelzacht en fris vanbinnen, lekker knapperig vanbuiten.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig