Homemade erwtensoep met vegaworst en crostini
Dit recept bewijst het: iederéén kan een lekkere erwtensoep maken.
Aan de slag
Verwarm voor de crostini de oven voor op 200 °C. Breng de linzen met het water, de doperwten, de bouillontabletten en laurierblaadjes aan de kook. Laat 15 min. koken. Schep met een schuimspaan het schuim eraf.
Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de bratwursten in 6 min. rondom bruin. Snijd de worsten in plakjes. Snijd de blaadjes van de selderij fijn.
Neem de pan met soep van het vuur, verwijder de laurierblaadjes en pureer grof met de staafmixer. Voeg de plakjes worst, het selderijblad en de soepgroente toe en laat op middelhoog vuur nog 10 min. koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen het nog niet afgebakken stokbrood in 16 schuine plakken. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 5 min. in het midden van de oven. Neem de plaat uit de oven, keer de crostini om en rooster nog 5 min. in het midden van de oven. Serveer de soep met de crostini.
Homemade erwtensoep met vegaworst en crostini
Dit recept bewijst het: iederéén kan een lekkere erwtensoep maken.
hoofdgerecht
null personen
690 kcal
25 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm voor de crostini de oven voor op 200 °C. Breng de linzen met het water, de doperwten, de bouillontabletten en laurierblaadjes aan de kook. Laat 15 min. koken. Schep met een schuimspaan het schuim eraf.
Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de bratwursten in 6 min. rondom bruin. Snijd de worsten in plakjes. Snijd de blaadjes van de selderij fijn.
Neem de pan met soep van het vuur, verwijder de laurierblaadjes en pureer grof met de staafmixer. Voeg de plakjes worst, het selderijblad en de soepgroente toe en laat op middelhoog vuur nog 10 min. koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen het nog niet afgebakken stokbrood in 16 schuine plakken. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 5 min. in het midden van de oven. Neem de plaat uit de oven, keer de crostini om en rooster nog 5 min. in het midden van de oven. Serveer de soep met de crostini.
bereidingstip:
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
350 g gedroogde rode splitlinzen
1¾ l kraanwater
400 g verse doperwten
2 groentebouillonblokjes
2 gedroogde laurierblaadjes
2 el (arachide)olie
4 De Vegetarische Slager bratwursten
40 g selderij
350 g verse boerensoepgroenten
1 meergranen afbakstokbrood
Dit heb je nodig
schuimspaan
staafmixer
bakpapier