Snelle tajine met dadelstroop
Alles in de pan en stoven maar! Deze tajine is makkelijk én lekker: ideaal voor een doordeweekse dag.
Aan de slag
Snijd de aubergines in stukken van 2½ cm. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak de aubergine en knoflook met de gemalen koriander, peper en eventueel zout 2 min. op hoog vuur.
Laat ondertussen de gegrilde paprika en kikkererwten uitlekken en snijd de paprika in stukjes. Voeg samen met de rozijnen, kikkererwten en kip toe aan het auberginemengsel en breng op hoog vuur aan de kook. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat 10 min. op laag vuur stoven. Schep de koriander erdoor, verdeel over 4 diepe borden en besprenkel elk bord met ½ el dadelstroop.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Snelle tajine met dadelstroop
Alles in de pan en stoven maar! Deze tajine is makkelijk én lekker: ideaal voor een doordeweekse dag.
hoofdgerecht
null personen
440 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de aubergines in stukken van 2½ cm. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak de aubergine en knoflook met de gemalen koriander, peper en eventueel zout 2 min. op hoog vuur.
Laat ondertussen de gegrilde paprika en kikkererwten uitlekken en snijd de paprika in stukjes. Voeg samen met de rozijnen, kikkererwten en kip toe aan het auberginemengsel en breng op hoog vuur aan de kook. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat 10 min. op laag vuur stoven. Schep de koriander erdoor, verdeel over 4 diepe borden en besprenkel elk bord met ½ el dadelstroop.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 aubergines
2 tenen knoflook
2 el arachideolie
2 tl Ketoembar gemalen koriander
590 g gegrilde rode paprika's in pot
800 g kikkererwten in blik
75 g royale rozijnen
300 g kipdijfiletreepjes
15 g verse koriander
2 el dadelstroop