Guacamole met chorizokruim
Toast of hapje bij de borrel? Met een zelfgemaakte dip wordt het extra feestelijk.
Aan de slag
Snijd de chorizo in plakken van ½ cm dik. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de plakken op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin en knapperig. Schep regelmatig om. Laat uitlekken op keukenpapier. Schep in de keukenmachine en maal tot kruimels.
Snijd de tomaat in kwarten, verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd het vruchtvlees in blokjes van ½ x ½ cm (brunoise). Snipper de sjalot. Snijd het steeltje van de peper. Snijd 1 helft van de peper fijn en de andere helft in ringetjes. Pers de limoen uit. Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Prak het grof met een vork.
Meng de tomaat, sjalot, fijngesneden peper, 2 el limoensap en 2/3 van de chorizokruimels door de avocado. Schep de dip in een schaal en garneer met de ringetjes peper en de rest van het chorizokruim.
Brunoise snijden
Instructievideo - 00:38 min.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Guacamole met chorizokruim
Toast of hapje bij de borrel? Met een zelfgemaakte dip wordt het extra feestelijk.
null personen
180 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de chorizo in plakken van ½ cm dik. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de plakken op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin en knapperig. Schep regelmatig om. Laat uitlekken op keukenpapier. Schep in de keukenmachine en maal tot kruimels.
Snijd de tomaat in kwarten, verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd het vruchtvlees in blokjes van ½ x ½ cm (brunoise). Snipper de sjalot. Snijd het steeltje van de peper. Snijd 1 helft van de peper fijn en de andere helft in ringetjes. Pers de limoen uit. Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Prak het grof met een vork.
Meng de tomaat, sjalot, fijngesneden peper, 2 el limoensap en 2/3 van de chorizokruimels door de avocado. Schep de dip in een schaal en garneer met de ringetjes peper en de rest van het chorizokruim.
combinatietip:
combinatietip:
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
75 g lichtpittige chorizo
1 trostomaat
1 sjalot
1 jalapeñopeper
1 limoen
2 avocado's
Dit heb je nodig
keukenmachine