Hete hutspot met shoarma
Een heerlijk hollands gerecht met een pittig midden-oosters tintje.
Aan de slag
Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak de hutspotgroenten, knoflook, tabasco en peper naar smaak 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in ringen. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de kipshoarma en paprika 8 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
Verwarm ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron. Meng de hutspotgroenten met de aardappelpuree en 3/4 van de kaas. Serveer met de shoarma, bestrooi met de rest van de kaas.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Hete hutspot met shoarma
Een heerlijk hollands gerecht met een pittig midden-oosters tintje.
hoofdgerecht
null personen
680 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak de hutspotgroenten, knoflook, tabasco en peper naar smaak 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in ringen. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de kipshoarma en paprika 8 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
Verwarm ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron. Meng de hutspotgroenten met de aardappelpuree en 3/4 van de kaas. Serveer met de shoarma, bestrooi met de rest van de kaas.
serveertip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 tenen knoflook
2 el arachideolie
500 g verse gesneden hutspotgroenten
1 el tabasco
2 zoete puntpaprika's
400 g kipdijfiletreepjes shoarma
900 g verse aardappelpuree
100 g cheddar