Fusilli met ham en zongedroogde-tomatensaus
Door de kikkererwten, koriander en Griekse yoghurt krijgt je pasta een fris, oosters tintje.
Aan de slag
Breng een ruime pan water aan de kook. Doe als het water kookt de pasta in de pan en kook in 9 min. beetgaar.
Laat ondertussen de zongedroogde tomaten uitlekken en vang de olie op. Snijd de tomaten fijn en de ham in reepjes. Maak de knoflook en uien schoon. Snijd de knoflook fijn en snipper de ui.
Verhit 2 el van de opgevangen olie in de hapjespan en fruit de knoflook en ui 1 min. Voeg de tomaten, ham en chilivlokken toe en laat op laag vuur 5 min. stoven. Schep regelmatig om.
Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Snijd de koriander fijn.
Giet de pasta af. Schep de pasta met de kikkererwten, koriander, yoghurt en rucola door het tomatenmengsel. Warm nog even door en verdeel over de borden.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Fusilli met ham en zongedroogde-tomatensaus
Door de kikkererwten, koriander en Griekse yoghurt krijgt je pasta een fris, oosters tintje.
hoofdgerecht
null personen
730 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Breng een ruime pan water aan de kook. Doe als het water kookt de pasta in de pan en kook in 9 min. beetgaar.
Laat ondertussen de zongedroogde tomaten uitlekken en vang de olie op. Snijd de tomaten fijn en de ham in reepjes. Maak de knoflook en uien schoon. Snijd de knoflook fijn en snipper de ui.
Verhit 2 el van de opgevangen olie in de hapjespan en fruit de knoflook en ui 1 min. Voeg de tomaten, ham en chilivlokken toe en laat op laag vuur 5 min. stoven. Schep regelmatig om.
Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Snijd de koriander fijn.
Giet de pasta af. Schep de pasta met de kikkererwten, koriander, yoghurt en rucola door het tomatenmengsel. Warm nog even door en verdeel over de borden.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g fusilli
150 g zongedroogde tomaten in olie
100 g coburgerham
1 teen knoflook
2 uien
½ sachet chilivlokken*
200 g kikkererwten in blik
7½ g verse koriander
4 el Griekse yoghurt
75 g rucola