Fazantfilet met spek en paddenstoelen
Hartverwarmend stoofgerecht vol heerlijke smaken. En in 20 minuten klaar!
Aan de slag
Omwikkel de fazantfilets elk met 2 plakjes spek. Ris de blaadjes van 3 takjes tijm. Smelt de boter in een ruime hapjespan en bak de fazantfilets op middelhoog vuur in 3 min. rondom bruin. Neem uit de pan.
Snijd ondertussen de bleekselderij in dunne boogjes en halveer eventuele grote paddenstoelen. Voeg de bleekselderij, paddenstoelen, tijm en bloem toe aan het achtergebleven bakvet en bak 1 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schenk de sherry erbij, roer door en voeg na 1 min. de slagroom toe. Breng aan de kook. Draai het vuur laag, leg de fazantfilets in de pan en stoof met de deksel op de pan 8 min. op laag vuur. Garneer met de rest van de tijm.
Fazantfilet met spek en paddenstoelen
Hartverwarmend stoofgerecht vol heerlijke smaken. En in 20 minuten klaar!
hoofdgerecht
null personen
450 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Omwikkel de fazantfilets elk met 2 plakjes spek. Ris de blaadjes van 3 takjes tijm. Smelt de boter in een ruime hapjespan en bak de fazantfilets op middelhoog vuur in 3 min. rondom bruin. Neem uit de pan.
Snijd ondertussen de bleekselderij in dunne boogjes en halveer eventuele grote paddenstoelen. Voeg de bleekselderij, paddenstoelen, tijm en bloem toe aan het achtergebleven bakvet en bak 1 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schenk de sherry erbij, roer door en voeg na 1 min. de slagroom toe. Breng aan de kook. Draai het vuur laag, leg de fazantfilets in de pan en stoof met de deksel op de pan 8 min. op laag vuur. Garneer met de rest van de tijm.
variatietip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 fazantfilets
8 plakken katenspek
4 takjes verse tijm
30 g ongezouten roomboter
2 stengels bleekselderij
200 g paddenstoelen voor de wok
1 el tarwebloem
100 ml cream sherry
200 ml verse slagroom