Fazantfilet met spek en paddenstoelen
bewaar
bewaar

Fazantfilet met spek en paddenstoelen

Hartverwarmend stoofgerecht vol heerlijke smaken. En in 20 minuten klaar!

20 min. bereiden

9 ingrediënten

Aan de slag

Omwikkel de fazantfilets elk met 2 plakjes spek. Ris de blaadjes van 3 takjes tijm. Smelt de boter in een ruime hapjespan en bak de fazantfilets op middelhoog vuur in 3 min. rondom bruin. Neem uit de pan.

Snijd ondertussen de bleekselderij in dunne boogjes en halveer eventuele grote paddenstoelen. Voeg de bleekselderij, paddenstoelen, tijm en bloem toe aan het achtergebleven bakvet en bak 1 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Schenk de sherry erbij, roer door en voeg na 1 min. de slagroom toe. Breng aan de kook. Draai het vuur laag, leg de fazantfilets in de pan en stoof met de deksel op de pan 8 min. op laag vuur. Garneer met de rest van de tijm.

variatietipIn plaats van de cream sherry kun je ook dezelfde hoeveelheid PX sherry of paddenstoelenbouillon (van tablet) gebruiken.
combinatietipLekker met pommes duchesse.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Fazantfilet met spek en paddenstoelen

Hartverwarmend stoofgerecht vol heerlijke smaken. En in 20 minuten klaar!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig