Kipreepjes met gepofte aardappel en rauwkost
Shoarma anders: met een gepofte aardappel en lekker veel groente.
Aan de slag
Was de komkommer en snijd deze in dunne plakjes. Meng de komkommerplakjes in een schaal met de Hollandse rauwkost en de amandelen. Klop een dressing van de azijn, 4 el olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng door de rauwkostsalade.
Was de puntpaprika’s, halveer deze over de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.
Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de kipreepjes 2 min. Voeg de paprikareepjes toe en roerbak nog 4 min.
Pof ondertussen de aardappelen 9 min. in de magnetron op 700 watt. Laat de aardappelen in de verpakking 1 min. nagaren. Neem uit de verpakking en snijd ze in de lengte doormidden.
Serveer de aardappelen met de knoflooksaus, het kip-paprikamengsel en de rauwkostsalade.
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Kipreepjes met gepofte aardappel en rauwkost
Shoarma anders: met een gepofte aardappel en lekker veel groente.
hoofdgerecht
null personen
740 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Was de komkommer en snijd deze in dunne plakjes. Meng de komkommerplakjes in een schaal met de Hollandse rauwkost en de amandelen. Klop een dressing van de azijn, 4 el olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng door de rauwkostsalade.
Was de puntpaprika’s, halveer deze over de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.
Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de kipreepjes 2 min. Voeg de paprikareepjes toe en roerbak nog 4 min.
Pof ondertussen de aardappelen 9 min. in de magnetron op 700 watt. Laat de aardappelen in de verpakking 1 min. nagaren. Neem uit de verpakking en snijd ze in de lengte doormidden.
Serveer de aardappelen met de knoflooksaus, het kip-paprikamengsel en de rauwkostsalade.
bereidingstip:
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 komkommer
300 g Hollandse rauwkost
80 g gerookte amandelen
2 el azijn
5 el (olijf)olie
2 rode puntpaprika's
400 g kipdijfiletreepjes shoarma
4 pofaardappelen
100 ml knoflooksaus
Dit heb je nodig
magnetron