Saté met zoetzure rauwkost
Aan de slag
Snijd de hamlappen in stukjes van ca. 2-3 cm. Schep ze om met 2 el woksaus en laat ze 10 min. marineren. Rijg de hamlapstukjes aan de satéstokjes, met steeds 2 stukjes ui ertussen. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat met de deksel op de pan nog 10 min. staan.
Snijd de komkommer in dikke plakjes en vervolgens in reepjes. Meng deze met de rest van de woksaus, de pittige rauwkost, de azijn en zout naar smaak. Rooster de saté onder de ovengrill, in een grillpan of op de barbecue aan beide kanten in 5-6 min. goudbruin en gaar. Verdun de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking met water en breng al roerend aan de kook.
Serveer de saté met de satésaus, de zoetzure rauwkost en de rijst.
Saté maken
Instructievideo - 04:53 min.
Saté met zoetzure rauwkost
hoofdgerecht
null personen
575 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de hamlappen in stukjes van ca. 2-3 cm. Schep ze om met 2 el woksaus en laat ze 10 min. marineren. Rijg de hamlapstukjes aan de satéstokjes, met steeds 2 stukjes ui ertussen. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat met de deksel op de pan nog 10 min. staan.
Snijd de komkommer in dikke plakjes en vervolgens in reepjes. Meng deze met de rest van de woksaus, de pittige rauwkost, de azijn en zout naar smaak. Rooster de saté onder de ovengrill, in een grillpan of op de barbecue aan beide kanten in 5-6 min. goudbruin en gaar. Verdun de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking met water en breng al roerend aan de kook.
Serveer de saté met de satésaus, de zoetzure rauwkost en de rijst.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g hamlappen
3 el woksaus ginger
4 uien
300 g pandanrijst
1 komkommer
2 zakjes rauwkost pittig
2 el azijn
½ bak satésaus
Dit heb je nodig
12 satéstokjes, minstens 30 min. geweekt in water