Saté met frietjes
Aan de slag
Snijd het vlees in blokjes van 2 cm. Voeg de marinade toe en laat minimaal 30 min. marineren. Rijg het vlees aan de satéprikkers.
Verwarm ondertussen de oven voor op 225 °C. Bak de frites in ca. 15-20 min. goudbruin. Klop een dressing van de sojasaus, honing en het citroensap. Bereid de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de grillpan. Gril de sateetjes in ca. 4 min. gaar. Keer regelmatig. Meng de sla met de dressing. Verdeel de sateetjes over 4 borden en serveer met de frites en de salade.
Marineren
Instructievideo - 00:40 min.
Saté met frietjes
hoofdgerecht
null personen
550 kcal
50 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Snijd het vlees in blokjes van 2 cm. Voeg de marinade toe en laat minimaal 30 min. marineren. Rijg het vlees aan de satéprikkers.
Verwarm ondertussen de oven voor op 225 °C. Bak de frites in ca. 15-20 min. goudbruin. Klop een dressing van de sojasaus, honing en het citroensap. Bereid de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de grillpan. Gril de sateetjes in ca. 4 min. gaar. Keer regelmatig. Meng de sla met de dressing. Verdeel de sateetjes over 4 borden en serveer met de frites en de salade.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 schaal hamlappen
½ zakje satémarinade
600 g ovenfrites
2 el sojasaus
1 el vloeibare honing
1 el citroensap
1 zakje satésaus
1 krop ijsbergsla
Dit heb je nodig
grillpan, 12 satéstokjes, minstens 30 min. geweekt in water