Vlees-groentespies met gepofte aardappel
Aan de slag
Snijd de varkenfilets in 16 dobbelsteentjes en bestrooi met peper en zout. Borstel de champignons. Maak de bosui schoon en snijd in stukken van ca. 3 cm. Laat de minimaïs uitlekken en halveer. Ris de kruiden van de takjes (tijm en rozemarijn) en snijd fijn. Houd enkele blaadjes apart voor de yoghurtknoflooksaus en meng de rest met olie. Marineer het vlees en de champignons in kruidenolie. Bereid de aardappelen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Rijg maïs, champignon, vlees en bosui 8 keer aan spies. Snijd paprika in 4 repen, smeer in met olie. Verhit grillplaat of -pan en gril vlees-groentespiesen in ca. 6 min. rondom gaar. Meng de verse kruiden door yoghurtknoflooksuas en serveer bij de spiesjes, paprika en gepofte aardappelen.
Vlees-groentespies met gepofte aardappel
hoofdgerecht
null personen
570 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de varkenfilets in 16 dobbelsteentjes en bestrooi met peper en zout. Borstel de champignons. Maak de bosui schoon en snijd in stukken van ca. 3 cm. Laat de minimaïs uitlekken en halveer. Ris de kruiden van de takjes (tijm en rozemarijn) en snijd fijn. Houd enkele blaadjes apart voor de yoghurtknoflooksaus en meng de rest met olie. Marineer het vlees en de champignons in kruidenolie. Bereid de aardappelen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Rijg maïs, champignon, vlees en bosui 8 keer aan spies. Snijd paprika in 4 repen, smeer in met olie. Verhit grillplaat of -pan en gril vlees-groentespiesen in ca. 6 min. rondom gaar. Meng de verse kruiden door yoghurtknoflooksuas en serveer bij de spiesjes, paprika en gepofte aardappelen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
245 g varkensfiletlapjes
250 g champignons
3 stukjes bosuien
425 g minimaiskolfjes in blik
20 g koelverse Italiaanse kruidenmix
75 ml traditionele olijfolie
4 pofaardappelen
1 rode puntpaprika
Dit heb je nodig
satéstokjes
grillpan