Stoof van ui, venkel, zoete aardappel en baharat
Heerlijk stoofgerecht met gehakt, midden-oosterse kruiden en een zoet aardappelaccent. Dat ruikt lekker in de keuken.
Aan de slag
Snijd de aardappel in stukjes van 1 x 1 cm. Snijd de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkel. Houd het groen apart. Halveer de venkel en snijd in dunne plakken. Kook de quinoa-bulgurmix volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Voeg de laatste 2 min. de rozijnen toe.
Verhit ondertussen 1 el olie in een ruime pan met dikke bodem en fruit de ui en baharat 2 min. Voeg de aardappel toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomaten toe, plet ze met de achterkant van een lepel en laat met de deksel op de pan op laag vuur 15 min. stoven. Schep de laatste 10 min. de venkel erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar.
Schep de quinoa-bulgurmix op een schaal en verdeel de zoeteaardappelstoof erover. Garneer met het achtergehouden venkelgroen. Serveer met rundergehaktballetjes en besprenkel met de yoghurt.
Venkel snijden en bereiden
Instructievideo - 01:54 min.
Stoof van ui, venkel, zoete aardappel en baharat
Heerlijk stoofgerecht met gehakt, midden-oosterse kruiden en een zoet aardappelaccent. Dat ruikt lekker in de keuken.
hoofdgerecht
null personen
515 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de aardappel in stukjes van 1 x 1 cm. Snijd de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkel. Houd het groen apart. Halveer de venkel en snijd in dunne plakken. Kook de quinoa-bulgurmix volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Voeg de laatste 2 min. de rozijnen toe.
Verhit ondertussen 1 el olie in een ruime pan met dikke bodem en fruit de ui en baharat 2 min. Voeg de aardappel toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomaten toe, plet ze met de achterkant van een lepel en laat met de deksel op de pan op laag vuur 15 min. stoven. Schep de laatste 10 min. de venkel erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar.
Schep de quinoa-bulgurmix op een schaal en verdeel de zoeteaardappelstoof erover. Garneer met het achtergehouden venkelgroen. Serveer met rundergehaktballetjes en besprenkel met de yoghurt.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g zoete aardappelen
1 venkelknol
200 g quinoa-bulgurmix
50 g rozijnen
2 el zonnebloemolie
1 ui
1 el baharat kruidenmix
400 ml gepelde tomaten in blik
300 g rundergehaktballetjes
4 el milde yoghurt