Omelet met gehakt en cavolo nero
Cavolo nero heeft een wat minder uitgesproken koolsmaak. Je kunt er enorm veel kanten mee op, zoals in deze omelet.
Aan de slag
Klop de eieren met de melk los en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit per omelet 1/2 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak achter elkaar van het eimengsel zoveel omeletten als je nodig hebt. Houd warm onder een deksel op een bord.
Verwijder ondertussen het vel van de Toscaanse worstjes. Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft uit.
Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak het worstvlees in 3 min. rul. Voeg de cavolo nero toe en bak nog 8-10 min. Breng op smaak met het citroenrasp, citroensap (1 el per 4 omeletten), peper en eventueel zout.
Bestrijk de omeletten met de hummus en verdeel het groentemengsel erover. Klap dubbel, snijd schuin door en serveer direct.
Omelet bakken
Instructievideo - 04:14 min.
Omelet met gehakt en cavolo nero
Cavolo nero heeft een wat minder uitgesproken koolsmaak. Je kunt er enorm veel kanten mee op, zoals in deze omelet.
null personen
515 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Klop de eieren met de melk los en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit per omelet 1/2 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak achter elkaar van het eimengsel zoveel omeletten als je nodig hebt. Houd warm onder een deksel op een bord.
Verwijder ondertussen het vel van de Toscaanse worstjes. Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft uit.
Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak het worstvlees in 3 min. rul. Voeg de cavolo nero toe en bak nog 8-10 min. Breng op smaak met het citroenrasp, citroensap (1 el per 4 omeletten), peper en eventueel zout.
Bestrijk de omeletten met de hummus en verdeel het groentemengsel erover. Klap dubbel, snijd schuin door en serveer direct.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 middelgrote eieren
50 ml halfvolle melk
3 el traditionele olijfolie
270 g Toscaanse worstjes
1 citroen
400 g cavolo nero - palmkolen
200 g hummus pikant