Kip-chorizoburger
Spaanse smaken op een Italiaans broodje, dat is wat wij noemen: een traktatie!
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de Vlaamse friet over een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met het zout. Bak in ca. 30 min. in de oven goudbruin en krokant. Schep halverwege om. Bak de laatste 10 min. de ciabattina’s in de oven mee. Verwijder ondertussen het vel van de chorizo en snijd de worst in stukken. Snijd de kipfilet in stukken. Doe de chorizo en kipfilet in de keukenmachine en maal fijn. Vorm er met vochtige handen 4 burgers van. Gril de burgers op de barbecue in 10 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.
Schaaf ondertussen de komkommer met een kaasschaaf in linten. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng de komkommer met 1 el limoensap, peper en eventueel zout. Meng het limoenrasp en de rest van het limoensap met de crème fraîche, peper en eventueel zout tot limoencrème.
Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in plakken. Snijd de ciabattina’s doormidden en schep wat limoencrème op de onderste helft. Verdeel de komkommer, chorizoburgers en avocado erover en leg de bovenste helft erop. Serveer met de friet en de rest van de limoencrème.
Kip-chorizoburger
Spaanse smaken op een Italiaans broodje, dat is wat wij noemen: een traktatie!
hoofdgerecht
null personen
990 kcal
25 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de Vlaamse friet over een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met het zout. Bak in ca. 30 min. in de oven goudbruin en krokant. Schep halverwege om. Bak de laatste 10 min. de ciabattina’s in de oven mee. Verwijder ondertussen het vel van de chorizo en snijd de worst in stukken. Snijd de kipfilet in stukken. Doe de chorizo en kipfilet in de keukenmachine en maal fijn. Vorm er met vochtige handen 4 burgers van. Gril de burgers op de barbecue in 10 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.
Schaaf ondertussen de komkommer met een kaasschaaf in linten. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng de komkommer met 1 el limoensap, peper en eventueel zout. Meng het limoenrasp en de rest van het limoensap met de crème fraîche, peper en eventueel zout tot limoencrème.
Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in plakken. Snijd de ciabattina’s doormidden en schep wat limoencrème op de onderste helft. Verdeel de komkommer, chorizoburgers en avocado erover en leg de bovenste helft erop. Serveer met de friet en de rest van de limoencrème.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
700 g verse Vlaamse friet
1 tl zout
4 verse ciabatta's
225 g lichtpittige chorizo
300 g kipfilet
½ komkommer
1 limoen
125 g crème fraîche
1 eetrijpe avocado
Dit heb je nodig
bakpapier
barbecue
keukenmachine