Kip en venkel in pittige tomatensaus
Zet je een pan als deze op tafel, dan hoor je niemand meer.
Aan de slag
Verhit de olie in een hapjespan en bak de kip, het venkelzaad, peper en zout 5 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om. Snijd ondertussen de knoflook fijn en de paprika in stukjes. Snijd de onderkant van de venkel, halveer en verwijder de kern. Snijd in reepjes. Voeg de groenten en knoflook toe aan de kip en bak 4 min. Voeg de passata toe en verwarm 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met de chilivlokken.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en meng door de saus. Laat de olijven uitlekken. Bestrooi de saus met de olijven en serveer direct.
Aardappelen en pasta koken
Instructievideo - 02:52 min.
Kip en venkel in pittige tomatensaus
Zet je een pan als deze op tafel, dan hoor je niemand meer.
hoofdgerecht
null personen
595 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olie in een hapjespan en bak de kip, het venkelzaad, peper en zout 5 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om. Snijd ondertussen de knoflook fijn en de paprika in stukjes. Snijd de onderkant van de venkel, halveer en verwijder de kern. Snijd in reepjes. Voeg de groenten en knoflook toe aan de kip en bak 4 min. Voeg de passata toe en verwarm 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met de chilivlokken.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en meng door de saus. Laat de olijven uitlekken. Bestrooi de saus met de olijven en serveer direct.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 el arachideolie
400 g kipdijfiletreepjes naturel
½ el venkelzaad
2 tenen knoflook
1 groene paprika
2 venkelknollen
500 ml gezeefde tomaten
½ tl chilivlokken
300 g tagliatelle
280 g Groene olijven bella cerignola