Tortilla's met zalm, rode ui en koriander
De ingelegde rode ui geeft deze tortilla's een boost!
Aan de slag
Verwijder het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen, zodat de zaadjes eruit vallen en snijd in dunne ringen. Doe met de azijn, water, de suiker, jeneverbes, het korianderzaad, laurierblad en een mespunt zout in een steelpan. Breng op middelhoog vuur al roerend aan de kook. Laat op laag vuur 10 min. koken.
Snijd de uien in halve ringen. Draai het vuur uit, voeg de uien toe, doe de deksel op de pan en laat 30 min. staan zodat de smaken kunnen intrekken. Doe de uien en het vocht in een afsluitbare pot. Als de pot niet helemaal gevuld is, vul je het aan met water. Sluit de pot en zet minimaal 2 uur in de koelkast.
Meng voor de tortilla's de bloem, zout, bakpoeder, water, bietensap en olie in een kom. Kneed alles tot een samenhangend en soepel deeg. Dek het deeg af met vershoudfolie en laat 15 min. rusten.
Rasp ondertussen de groene schil van de limoen en pers 1 vrucht uit. Snijd de andere in partjes. Meng de crème fraîche, mierikswortel, het limoenrasp en 2 el limoensap. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter en gril de zalm 4 min. Keer halverwege. Verdeel de zalm in stukjes. Snijd ondertussen de koriander grof. Halveer de avocado overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in plakjes.
Verdeel het tortilladeeg in 16 bolletjes en rol met de deegroller uit tot ronde lappen van Ø 9 cm. Verhit 2 koekenpannen zonder olie of boter en bak de tortilla’s op laag vuur in 2 min. gaar. Keer halverwege.
Beleg de tortilla’s met mierikswortelroom, avocado, ingelegde uien, zalm en koriander. Serveer met de limoenpartjes.
Rode peper schoonmaken
Instructievideo - 00:34 min.
Tortilla's met zalm, rode ui en koriander
De ingelegde rode ui geeft deze tortilla's een boost!
hoofdgerecht
null personen
805 kcal
55 min. bereiden
150 min. wachten
Aan de slag
Verwijder het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen, zodat de zaadjes eruit vallen en snijd in dunne ringen. Doe met de azijn, water, de suiker, jeneverbes, het korianderzaad, laurierblad en een mespunt zout in een steelpan. Breng op middelhoog vuur al roerend aan de kook. Laat op laag vuur 10 min. koken.
Snijd de uien in halve ringen. Draai het vuur uit, voeg de uien toe, doe de deksel op de pan en laat 30 min. staan zodat de smaken kunnen intrekken. Doe de uien en het vocht in een afsluitbare pot. Als de pot niet helemaal gevuld is, vul je het aan met water. Sluit de pot en zet minimaal 2 uur in de koelkast.
Meng voor de tortilla's de bloem, zout, bakpoeder, water, bietensap en olie in een kom. Kneed alles tot een samenhangend en soepel deeg. Dek het deeg af met vershoudfolie en laat 15 min. rusten.
Rasp ondertussen de groene schil van de limoen en pers 1 vrucht uit. Snijd de andere in partjes. Meng de crème fraîche, mierikswortel, het limoenrasp en 2 el limoensap. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter en gril de zalm 4 min. Keer halverwege. Verdeel de zalm in stukjes. Snijd ondertussen de koriander grof. Halveer de avocado overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in plakjes.
Verdeel het tortilladeeg in 16 bolletjes en rol met de deegroller uit tot ronde lappen van Ø 9 cm. Verhit 2 koekenpannen zonder olie of boter en bak de tortilla’s op laag vuur in 2 min. gaar. Keer halverwege.
Beleg de tortilla’s met mierikswortelroom, avocado, ingelegde uien, zalm en koriander. Serveer met de limoenpartjes.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 rode peper
100 ml inmaakazijn
100 ml kraanwater
50 g kristalsuiker
1 tl jeneverbes
1 tl korianderzaad
1 tl gemalen laurier
3 rode uien
225 g tarwebloem
½ tl zout
¼ tl bakpoeder
75 ml water
50 ml bietensap
60 ml zonnebloemolie
2 limoenen
200 ml crème fraîche
1 el mierikswortel in pot
300 g verse zalmfilets
15 g verse koriander
1 eetrijpe avocado
Dit heb je nodig
vershoudfolie
grillpan
deegroller