Tortillapizza's met biefstuk, avocado en mais
De tortilla tover je met rosé gebakken biobiefstuk om tot een super-de-luxe maaltijd.
Aan de slag
Meng in een ruime kom de bloem met het zout. Voeg het hete water en 2/3 van de zonnebloemolie toe en kneed tot een soepel en samenhangend deeg. Dek de kom af met vershoudfolie en laat het deeg 15 min. rusten. Verdeel het deeg in 8 bolletjes en rol uit tot cirkels van Ø 15 cm.
Verwarm ondertussen de oven voor op 220 °C. Halveer de paprika. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Laat de mais uitlekken. Doe de bonen in een vergiet, spoel ze af en laat uitlekken.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Bestrooi de biefstukken met peper en eventueel zout en bak met de paprikareepjes 5 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Neem de biefstukken uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
Schep de paprika met een schuimspaan uit de pan en doe met de ketchup en crème fraîche in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een gladde saus en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Leg de tortilla’s naast elkaar op 2 met bak papier beklede bakplaten. Beleg met de paprikasaus en kaas. Verdeel de mais en bonen erover. Bak ca. 15 min. in de oven.
Halveer ondertussen de avocado’s, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in repen. Snijd de biefstukken in plakjes. Beleg de tortilla’s met de biefstuk en avocado. Serveer met de rest van de crème fraîche.
Tortillapizza's met biefstuk, avocado en mais
De tortilla tover je met rosé gebakken biobiefstuk om tot een super-de-luxe maaltijd.
hoofdgerecht
null personen
1130 kcal
30 min. bereiden
15 min. wachten
15 min. oventijd
Aan de slag
Meng in een ruime kom de bloem met het zout. Voeg het hete water en 2/3 van de zonnebloemolie toe en kneed tot een soepel en samenhangend deeg. Dek de kom af met vershoudfolie en laat het deeg 15 min. rusten. Verdeel het deeg in 8 bolletjes en rol uit tot cirkels van Ø 15 cm.
Verwarm ondertussen de oven voor op 220 °C. Halveer de paprika. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Laat de mais uitlekken. Doe de bonen in een vergiet, spoel ze af en laat uitlekken.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Bestrooi de biefstukken met peper en eventueel zout en bak met de paprikareepjes 5 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Neem de biefstukken uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
Schep de paprika met een schuimspaan uit de pan en doe met de ketchup en crème fraîche in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een gladde saus en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Leg de tortilla’s naast elkaar op 2 met bak papier beklede bakplaten. Beleg met de paprikasaus en kaas. Verdeel de mais en bonen erover. Bak ca. 15 min. in de oven.
Halveer ondertussen de avocado’s, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in repen. Snijd de biefstukken in plakjes. Beleg de tortilla’s met de biefstuk en avocado. Serveer met de rest van de crème fraîche.
bereidingstip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
225 g tarwebloem
½ tl zout
150 ml water
90 ml zonnebloemolie
1 rode paprika
340 g maiskorrels in pot
370 ml bruine bonen in pot
300 g biefstukken
4 el ketchup
250 g crème fraîche
150 g geraspte belegen kaas
2 avocado's
Dit heb je nodig
staafmixer
bakpapier