Mexicaanse chili van twee soorten bonen met chips
Mexicaans avondje? Iedereen kan zijn chili con carne zelf afmaken. Leuk voor de kinderen!
Aan de slag
Maak de uien schoon en snijd fijn. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Verhit de olie in de braad- of hapjespan en bak het gehakt met de al-andalus, peper en eventueel zout in 5 min. rul. Voeg de ui en paprika toe en bak nog 5 min. op middelhoog vuur.
Doe ondertussen de mais en bonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de mais, bonen en tomato frito toe aan het gehakt. Breng aan de kook en laat 5 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Serveer de chili con carne met de crème fraîche, de geraspte kaas en de tortillachips.
Mexicaanse chili van twee soorten bonen met chips
Mexicaans avondje? Iedereen kan zijn chili con carne zelf afmaken. Leuk voor de kinderen!
hoofdgerecht
null personen
920 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Maak de uien schoon en snijd fijn. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Verhit de olie in de braad- of hapjespan en bak het gehakt met de al-andalus, peper en eventueel zout in 5 min. rul. Voeg de ui en paprika toe en bak nog 5 min. op middelhoog vuur.
Doe ondertussen de mais en bonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de mais, bonen en tomato frito toe aan het gehakt. Breng aan de kook en laat 5 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Serveer de chili con carne met de crème fraîche, de geraspte kaas en de tortillachips.
algemeen:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 rode uien
1 zak paprikamix
1 el zonnebloemolie
500 g rundergehakt
5 tl kruidenmix al-andalus
150 g maiskorrels
400 g kidneybonen in pot
400 g black eyed bonen
700 g tomato frito
125 g crème fraîche
90 g geraspte belegen 48+ kaas
75 g tortillachips naturel