Tortilla's met varkensvlees, kool en ananas
Mexicaans eten met een zoet tintje.
Aan de slag
Halveer de sjalotten, snijd in halve ringen en snijd de knoflook fijn. Verwijder het steeltje van de rode peper, halveer in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Snijd het bot van de karbonades en bestrooi de karbonades met peper en zout.
Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak het vlees in 2 delen in 6 min. rondom bruin. Neem uit de pan.
Voeg de sjalot, knoflook, rode peper, peper en eventueel zout toe aan het bakvet in de pan en fruit 5 min. op laag vuur. Voeg het ananassap en de chilisaus toe en breng al roerend aan de kook. Doe het vlees terug in de pan, leg de deksel erop en draai het vuur laag. Laat het vlees in ca. 2 uur gaar stoven. Roer af en toe.
Meng voor de tortilla's de bloem, zout, bakpoeder, water en olie in een kom. Kneed alles tot een samenhangend en soepel deeg. Dek het deeg af met vershoudfolie en laat 15 min. rusten.
Verdeel het tortilladeeg in 16 bolletjes en rol met de deegroller uit tot ronde lappen van Ø 9 cm. Verhit 2 koekenpannen zonder olie of boter en bak de tortilla’s op laag vuur in 2 min. gaar. Keer halverwege.
Haal de pan van het vuur, neem het vlees eruit en trek met 2 vorken uit elkaar. Doe terug in de pan en meng met de saus. Halveer de stukjes ananas. Beleg de tortilla’s met het vlees, de kool en ananas. Garneer met de tuinkers.
Rode peper schoonmaken
Instructievideo - 00:34 min.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Tortilla's met varkensvlees, kool en ananas
Mexicaans eten met een zoet tintje.
hoofdgerecht
null personen
815 kcal
30 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Halveer de sjalotten, snijd in halve ringen en snijd de knoflook fijn. Verwijder het steeltje van de rode peper, halveer in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Snijd het bot van de karbonades en bestrooi de karbonades met peper en zout.
Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak het vlees in 2 delen in 6 min. rondom bruin. Neem uit de pan.
Voeg de sjalot, knoflook, rode peper, peper en eventueel zout toe aan het bakvet in de pan en fruit 5 min. op laag vuur. Voeg het ananassap en de chilisaus toe en breng al roerend aan de kook. Doe het vlees terug in de pan, leg de deksel erop en draai het vuur laag. Laat het vlees in ca. 2 uur gaar stoven. Roer af en toe.
Meng voor de tortilla's de bloem, zout, bakpoeder, water en olie in een kom. Kneed alles tot een samenhangend en soepel deeg. Dek het deeg af met vershoudfolie en laat 15 min. rusten.
Verdeel het tortilladeeg in 16 bolletjes en rol met de deegroller uit tot ronde lappen van Ø 9 cm. Verhit 2 koekenpannen zonder olie of boter en bak de tortilla’s op laag vuur in 2 min. gaar. Keer halverwege.
Haal de pan van het vuur, neem het vlees eruit en trek met 2 vorken uit elkaar. Doe terug in de pan en meng met de saus. Halveer de stukjes ananas. Beleg de tortilla’s met het vlees, de kool en ananas. Garneer met de tuinkers.
bewaartip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 sjalotten
2 tenen knoflook
1 rode peper
4 schouderkarbonaden
2 el arachideolie
300 ml ananassap
6 el zoete chilisaus
225 g tarwebloem
½ tl zout
¼ tl bakpoeder
150 ml water
60 ml zonnebloemolie
250 g verse ananasstukjes
300 g gesneden rodekool
1 bakje tuinkers
Dit heb je nodig
vershoudfolie
deegroller