Ovenaardappelen met kurkuma en romesco
Crunchy aardappelen met een heerlijke Spaanse dip.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Was de aardappelen, dep ze droog met een schone theedoek en snijd ze (ongeschild) in kwarten en grotere exemplaren in achten. Schep om met de olijfolie, de kurkuma en eventueel zout in een grote kom. Leg de parten op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de oven in ca. 25 min. goudbruin en crunchy.
Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukken. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in grove stukken. Verdeel de snee brood in stukjes. Snijd de knoflook in plakjes en de tomaten in kwarten.
Doe de paprika, rode peper, knoflook, tomaten, garneeramandelen, rodewijnazijn, broodstukjes, peterselie en de rest van de olijfolie in de keukenmachine. Pureer alles tot een grove saus en breng eventueel op smaak met zout. Serveer de saus bij de aardappelparten.
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Rode peper schoonmaken
Instructievideo - 00:34 min.
Ovenaardappelen met kurkuma en romesco
Crunchy aardappelen met een heerlijke Spaanse dip.
bijgerecht
null personen
440 kcal
15 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Was de aardappelen, dep ze droog met een schone theedoek en snijd ze (ongeschild) in kwarten en grotere exemplaren in achten. Schep om met de olijfolie, de kurkuma en eventueel zout in een grote kom. Leg de parten op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de oven in ca. 25 min. goudbruin en crunchy.
Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukken. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in grove stukken. Verdeel de snee brood in stukjes. Snijd de knoflook in plakjes en de tomaten in kwarten.
Doe de paprika, rode peper, knoflook, tomaten, garneeramandelen, rodewijnazijn, broodstukjes, peterselie en de rest van de olijfolie in de keukenmachine. Pureer alles tot een grove saus en breng eventueel op smaak met zout. Serveer de saus bij de aardappelparten.
algemeen:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg Carisma vastkokende aardappelen
6 el traditionele olijfolie
2 tl gemalen kurkuma (koenjit)
1 rode paprika
1 rode peper
1 snee oud witbrood
2 tenen knoflook
2 tomaten
50 g garneeramandelen
1 el rodewijnazijn
4 takjes verse peterselie
Dit heb je nodig
bakpapier
bakplaat
staafmixer of keukenmachine