Bietentagliatelle met basilicum
Op een roze wolk door deze verrukkelijke homemade tagliatelle.
Aan de slag
Splits 3 eieren. Doe de dooiers in de kom van de keukenmachine, het eiwit wordt niet gebruikt. Voeg het laatste ei, de bloem, het bietensap, 1 el olijfolie en het zout toe. Laat de keukenmachine draaien tot zich een bal vormt. Dit duurt ongeveer 1 min. Kneed de bal op een licht met bloem bestoven werkblad 2 min. door. Druk plat en wikkel in vershoudfolie. Laat op kamertemperatuur 2 uur rusten.
Snijd het deeg in 3 gelijke stukken. Bestuif het werkblad licht met bloem en rol zo dun mogelijk uit tot een langwerpige lap van ca. 15 x 30 cm. Leg de lap deeg op een schone licht met bloem bestoven theedoek en laat 15 min. onafgedekt drogen. Maak zo nog 2 lappen. Bestuif het deeg licht met bloem en rol het losjes op. Snijd met een scherp mes het deeg in reepjes van ½ cm (tagliatelle).
Maak de tagliatelle voorzichtig los met je handen. Breng ondertussen een ruime pan water met zout aan de kook. Kook de tagliatelle in 2 min. beetgaar. Scheur ondertussen de basilicumblaadjes in stukjes. Giet de tagliatelle af en meng met de rest van de olijfolie en het basilicum. Rasp de Parmezaanse kaas erboven en serveer direct.
Bietentagliatelle met basilicum
Instructievideo - 02:03 min.
Groene pasta maken
Instructievideo - 01:48 min.
Bietentagliatelle met basilicum
Op een roze wolk door deze verrukkelijke homemade tagliatelle.
voorgerecht
null personen
340 kcal
25 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Splits 3 eieren. Doe de dooiers in de kom van de keukenmachine, het eiwit wordt niet gebruikt. Voeg het laatste ei, de bloem, het bietensap, 1 el olijfolie en het zout toe. Laat de keukenmachine draaien tot zich een bal vormt. Dit duurt ongeveer 1 min. Kneed de bal op een licht met bloem bestoven werkblad 2 min. door. Druk plat en wikkel in vershoudfolie. Laat op kamertemperatuur 2 uur rusten.
Snijd het deeg in 3 gelijke stukken. Bestuif het werkblad licht met bloem en rol zo dun mogelijk uit tot een langwerpige lap van ca. 15 x 30 cm. Leg de lap deeg op een schone licht met bloem bestoven theedoek en laat 15 min. onafgedekt drogen. Maak zo nog 2 lappen. Bestuif het deeg licht met bloem en rol het losjes op. Snijd met een scherp mes het deeg in reepjes van ½ cm (tagliatelle).
Maak de tagliatelle voorzichtig los met je handen. Breng ondertussen een ruime pan water met zout aan de kook. Kook de tagliatelle in 2 min. beetgaar. Scheur ondertussen de basilicumblaadjes in stukjes. Giet de tagliatelle af en meng met de rest van de olijfolie en het basilicum. Rasp de Parmezaanse kaas erboven en serveer direct.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 middelgrote eieren
175 g tarwebloem
2 el bietensap
3 el olijfolie extra vierge
½ tl zout
15 g verse basilicum
50 g Parmigiano Reggiano 32+ kaas
Dit heb je nodig
keukenmachine
deegroller
theedoeken