Gnocchi pesto met romaatjes
Van de pasta tot de pesto: alles is vers want alles is zelfgemaakt!
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in 25 min. gaar in water met zout. Giet af. Laat afgedekt 10 min. uitdampen. Stamp fijn met de pureestamper en laat 10 min. afkoelen. Rasp de kaas.
Doe het basilicum, de pijnboompitten en knoflook in de keukenmachine en maal 10 sec. Roer er 50 g kaas en de olie door. Snijd de tomaatjes in kwarten en splits de eieren. Meng de bloem, het zout, 100 g kaas, de eidooiers en de helft van het eiwit door de aardappelpuree.
Bestuif handen en werkblad met bloem. Schep het aardappelmengsel op het werkblad. Kneed in 2 min. tot samenhangend deeg. Verdeel in 4 stukken.
Rol uit tot rolletjes van 1 ½ cm dik. Snijd in stukjes van 2 cm. Duw met de tanden van een vork aan 1 kant van de gnocchi een ribbelpatroon.
Breng een pan water met zout aan de kook. Kook de gnocchi in 4 porties ca. 2 min. Schep de pesto en tomaat door de gnocchi. Bestrooi met de resterende kaas.
Gnocchi maken
Instructievideo - 05:02 min.
Gnocchi pesto met romaatjes
Van de pasta tot de pesto: alles is vers want alles is zelfgemaakt!
hoofdgerecht
null personen
720 kcal
45 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in 25 min. gaar in water met zout. Giet af. Laat afgedekt 10 min. uitdampen. Stamp fijn met de pureestamper en laat 10 min. afkoelen. Rasp de kaas.
Doe het basilicum, de pijnboompitten en knoflook in de keukenmachine en maal 10 sec. Roer er 50 g kaas en de olie door. Snijd de tomaatjes in kwarten en splits de eieren. Meng de bloem, het zout, 100 g kaas, de eidooiers en de helft van het eiwit door de aardappelpuree.
Bestuif handen en werkblad met bloem. Schep het aardappelmengsel op het werkblad. Kneed in 2 min. tot samenhangend deeg. Verdeel in 4 stukken.
Rol uit tot rolletjes van 1 ½ cm dik. Snijd in stukjes van 2 cm. Duw met de tanden van een vork aan 1 kant van de gnocchi een ribbelpatroon.
Breng een pan water met zout aan de kook. Kook de gnocchi in 4 porties ca. 2 min. Schep de pesto en tomaat door de gnocchi. Bestrooi met de resterende kaas.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g kruimige aardappelen
175 g Parmigiano Reggiano
30 g verse basilicum
50 g geroosterde pijnboompitten
1 teen knoflook
100 ml traditionele olijfolie
250 g romaatjes
2 middelgrote eieren
100 g tarwebloem
1 tl zout
Dit heb je nodig
pureestamper
keukenmachine